avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... conflicte intre vecini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

conflicte intre vecini

Bună ziua .
Am şi eu o intrebare . La hotaru dintre doi vecini s-a construit o hazna , constructie efectuată doar de unul dintre ei . Celalat vecin solicită acum desfiinţarea respectivei haznale .
Întrebarea este dacă din punct de vedere legal i se poate impune vecinului sa isi desfiinţeze construcţia în conditiile in care celalalt vecin a depus reclamatii la sediul primariei si la Garda de mediu .
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:43, 24 August 2010



Art. 610. Cod Civil: Cel ce face un put sau o privatã lângã un zid fie comun sau nu;
cel ce vrea sã clãdeascã un cãmin sau vatrã, o fierãrie, un cuptor sau o sobã, sã-i înlãture un ocol de vite, sau cel ce vrea sã puie lângã zid un magazin1 de sare, sau grãmezi de materii corozive e îndatorat sã lase depãrtarea prescrisã de regulamente si obiceiuri particulare asupra unor asemenea obiecte, sau sã facã lucrãrile prescrise de aceleasi legi si regulamente spre a nu aduce vãtãmare vecinului.
doar daca il da in judecata poate sa obtina desfiintarea acelei haznale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distanta cos fum fata de gardul vecin mihaita11 mihaita11 Un vecin si-a construit un gratar foarte aproape de gardul limita de proprietate care este de lemn si de o constructie personala situata pe proprietatea mea ... (vezi toată discuția)
Constructie casa - disciplina in constructii covacicostel covacicostel o intrebare, vecinul meu si-a facut o casa chiar pe mejda,de fapt era un gard intre mine si vecinul meu,el a daramat gardul si a facut exact fundatia casei pe ... (vezi toată discuția)
Distanta intre vecini pt o hazna danatmd danatmd va rog ,sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu distanta dintre vecini de a sapa o hazna. care este distanta dintre casa lor si locul unde pot sapa o hazna. ... (vezi toată discuția)