avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie casa - disciplina in constructii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie casa - disciplina in constructii

o intrebare, vecinul meu si-a facut o casa chiar pe mejda,de fapt era un gard intre mine si vecinul meu,el a daramat gardul si a facut exact fundatia casei pe mejda unde era gardu,vreau sa stiu daca e legal constructia alti mi-au spus ca legea nu permite numai minim 3 metri de mejda vecinului,care sunt solutiile si ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: F-X1 , utilizator 08:43, 12 Aprilie 2011
Conform codul civil: Art. 594
Fiecare coproprietar poate să zidească în contra unui zid comun şi să bage grinzi sau legături în toată grosimea zidului, lăsînd 54 milimetri despre vecin, fără prejudiciul dreptului ce are vecinul ca să scurteze acele grinzi pînă în jumătatea zidului, în caz cînd şi el ar voi a pune grinzi tot în acele locuri, sau a lipi un coş.

Art. 610
Cel ce face un puţ sau o privată lîngă un zid fie comun sau nu; cel ce vrea să clădească un cămin sau vatră, o fierărie, un cuptor sau o sobă, să-i alăture un ocol de vite, sau cel ce vrea să puie lîngă zid un magazin*) de sare, sau grămezi de materii corozive; e îndatorat să lase depărtarea prescrisă de regulamente*) şi obiceiuri particulare asupra unor asemenea obiecte, sau să facă lucrările prescrise de aceleaşi legi şi regulamente*) spre a nu aduce vătămare vecinului.
Totusi aici gasesti o discutis foarte interesante despre subiectul: www.avocatnet.ro/content/for...
fara acordul vecinului (adica al tau) nu poate construi casa pe miezuina. Distanta minima este de 0.68 m (nu 3 metri). Ma mir cum a obtinut autorizatia. Vezi la Primarie daca are autorizatie, conform legii ai drpetul sa consulti autorizatiile emise.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie la limita proprietatii nicu 2009 nicu 2009 Am o rugaminte la cine stie problema. Am autorizatie de construire pe limita de proprietate,am si aprobarea notariala a vecinului dar pentru o inaltime de ... (vezi toată discuția)
Conflicte intre vecini dany2179 dany2179 Bună ziua . Am şi eu o intrebare . La hotaru dintre doi vecini s-a construit o hazna , constructie efectuată doar de unul dintre ei . ... (vezi toată discuția)
Distanta cos fum fata de gardul vecin mihaita11 mihaita11 Un vecin si-a construit un gratar foarte aproape de gardul limita de proprietate care este de lemn si de o constructie personala situata pe proprietatea mea ... (vezi toată discuția)