avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1067 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa montez un apometru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa montez un apometru

Buna ziua,
Eu locuiesc la casa la curte si vreau sa imi montez apometru. Ceilalti proprietari nu vor sa monteze, dar eu vreau pentru ca nu consider ca factura de apa se imparte in mod corect intre proprietari.
Am nevoie doar de 1 pentru ca am doar teava de apa rece. Cum se procedeaza? Stiu ca se gasesc de cumparat in magazine. Persoana care il monteaza este instalator. Chiar este nevoie de o firma care sa il monteze? Ele nu au o verificare facuta inainte de a fi puse in vanzare? Adica o garantie ca masoara corect consumul? In rest, montarea nu mi se pare ca trebuie facuta de o firma sau alta. Un instalator ar trebui sa fie suficient... sau nu?
Cel mai recent răspuns: ioanamihaela , utilizator 10:46, 27 August 2010
Pentru blocatari legile sunt clare, deci ar putea fi extrapolate si pentru locatarii unei case. Daca exista un singur apometru instalat de firma distribuitoare de apa, atunci trebuie sa luati legatura cu aceasta pentru a afla in ce conditii puteti sa va montati apometru individual. Este posibil sa aveti nevoie de un racord nou ce trebuie sa plece dintr-un punct din aval de apometrul general. La bloc nu se iau in calcul apometrele decat daca toate locuintele deservite de apometrul general sunt contorizate!
Exista doar apometrul instalat de Apa Nova in caminul din curte. La ei cand am fost, au spus ca in casa pot sa imi instalez un apometru pe care sa il folosesc la citirea consumului de apa. Pe ei nu ii intereseaza pentru ca la citire oricum nu iau in calcul decat apometrul lor. La o proprietate, zic ei, Apa Nova nu instaleaza decat 1 apometru si face decat 1 camin.
Ideea este sa am eu un mijloc de calcul pentru consumul meu de apa fata de cel al celorlalte 2 familii din curte. Din ce ii stiu, vor avea comentarii de facut, dar am mai dat si ieri telefoane. Daca apometrul este instalat, pus sigiliu si are toate actele in regula (certificat metrologic) nu poate avea nimeni nimic de obiectat despre corectitudinea lui. Apoi la 5 ani se cere verificarea lui, dar din ce am inteles dupa 5 ani incep sa nu mai intregristreze bine, si atunci mai bine cumperi altul pentru inca 5 ani.
Va multumesc
Poate ar fi bine sa-i intrebi pe baza carei legi nu se poate face o ramificatie (pe cheltuiala d-voastra daca considerati ca platiti prea mult in plus), pe care sa montati un apometru pe care sa-l cumparati tot d-voastra si eventual sa-l donati intreprinderii. Daca nu pot sa invoce niciun articol de lege, depuneti o cerere scrisa cu numar de inregistrare prin care solicitati ramificatia cu contorul, cu notificare ca veti cere apoi in instanta. S-ar putea sa nu doreasca un proces cu daune civile. Daca nu tine, atunci poate puteti sa va intelegeti cu ceilalti proprietari sa-si monteze toti apometre. Fiind 3 poprietari, puteti sa infiintati si o asociatie de propretari (parca numarul de 3 era minimul pe legea asociatiilor), iar atunci furnizorul de apa va trebui sa factureze pe fiecare proprietar daca se contorizeaza toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalare apometre apa calda-rece fara acordul asociatiei razvancost razvancost Pot sa imi instalez apometre si sa oblig administratia sa inregistreze consumul (si sa platesc in consecinta) daca toti ceilalti platesc pausal?: nu folosesc ... (vezi toată discuția)
Montare apometru pentru apa rece. MihaelaMika76 MihaelaMika76 Buna seara. Locuiesc intr-un bloc unde apa rece este platita \\"la comun\\". Timp de 6 ani, am platit apa rece la fel ca ceilalti vecini de pe scara. Desi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am cumparat un apartament care nu are apometru pentru ... danuta_1978 danuta_1978 Buna ziua! Am cumparat un apartament care nu are apometru pentru contorizarea apei pe care o consum. As dori un model de cerere pe care sa o duc la asociatie ... (vezi toată discuția)