avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montare apometru pentru apa rece.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montare apometru pentru apa rece.

Buna seara.
Locuiesc intr-un bloc unde apa rece este platita "la comun".
Timp de 6 ani, am platit apa rece la fel ca ceilalti vecini de pe scara. Desi locuiesc la ultimul etaj, nu am presiune la apa, nu detin animale de companie, nu spal masina cu apa din apartament si nu ud gradina din fata blocului.
Cu toate acestea au fost luni de zile in care am platit sume enorme la apa (250 lei), pentru doua persoane adulte si un copil prescolar.
Dupa cei 6 ani, i-am anuntat pe vecini ca am hotarat sa montez apometru pentru apa, deoarece costul nu justifica consumul.
Bineinteles ca dansii nu au fost de acord (suntem sase familii pe scara blocului). Am fost la "Apa Nova", am intrebat daca pot monta acel apometru si mi s-a confirmat ca pot face acest lucru.
Le-am comunicat vecinilor ca este perfect legal si ca exista o Lege care reglementeaza aceste norme si le-am afisat aceasta Lege.
Dansi nu vor sa accepte, ma acuza ca, din cauza mea or sa opreasca apa, ca ei nu vor sa plateasca si ca nu vor sa-si monteze apometru.
Ma jignesc si ma hartuiesc, oprindu-ma pe scara sau in fata blocului sa-mi reproseze faptul ca vreau sa platesc separat.
Vecinul de sub aparatamentul meu, a montat un robinet pe conducta principala si imi opreste apa cand are chef.
Iar anul trecut au facut o..., nici nu stiu cum sa o numesc... O hartie semnata de patru familii din cele cinci, in care era specificat ca au luat hotararea sa imi opreasca furnizarea apei.
M-am adresat Politistului de Proximitate. Acesta nu cunoaste : "Legea care reglementeaza montarea Apometrului si nici nu este Mediator intre vecini", asa a spus cand i-am prezentat faptele.
Va rog din suflet, daca ma poate informa cineva ce sa fac, cum sa fac...
Daca este legala montarea apometrului?
Daca au dreptul sa-mi opreasca furnizarea apei?
Mentionez ca blocul nu are Asociatie de Proprietari sau Asociatie de Locatari.
Factura vine pe numele unei singure persoane.
Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: MihaelaMika76 , utilizator 11:10, 21 Ianuarie 2015
1-Este legala instalarea de apometre individuale-in conditiile in care hotararea apartine majoritatii proprietarilor
2-Este abuziva sistarea provizorie a apei de catre vecin
3-Inexistenta asociatiei de proprietari la nivelul imobilului de locui,tva impiedica sa va puteti prevala de dispozitiile in vigoare care reglementeaza solutionarea de astfel de situatii generatoare de prejudicii pentru unii proprietari ca urmare a actiunilor/non actiunilor altor proprietari
Buna seara.
Va multumesc pentru raspuns.
De la Apa Nova mi s-a spus ca pot instala acel Apometru.
Sunt doar doua familii pe scara blocului care sunt proprietari celelalte familii (doua) sunt chiriasi.
Nu vreau sa ma prevalez de obligatii, nu am facut-o niciodata. Dar nu pot platii ceva ce nu consum. In conditiile in care imi este permis de lege, bineinteles.
La alte scarii ale aceluiasi bloc, locatarii au apometre. De cativa ani.
Dansi, vecinii mei se prevaleaza de obligatiile unui locatar. Desi tavanul scarii mai are un pic si ne cade in cap, iar ferestrele sunt doar rama... Desi le-am spus ca in loc sa ne certam pentru ceva ce ar trebui sa facem cu totii, pentru ca suntem in secolul XXI, si este normal si firesc sa avem contorizare individuala ca si la "Distrigaz", sau "ENEL", ca nu este normal sa folosesti apa pentru diferite activitati casince : ( udatul gradinii, spalatul masinii si intretinerea animalelor de companie) si sa nu platesti.
Ma pot adresa (face plangere) la Politie, pentru "hartuire"?
Asa cum am scris mai sus, ma jignesc si nu vor sa plateasca ceea ce datoreaza.
In ceea ce privest intrebarea dvs. legata de hartuire, eu nu constat din spusele dvs, existenta acestei infractiuni.
Referitor la subiect, daca cei de la Apa Nova v-au spus ca va monteaza apometrul, de ce nu ii chemati sa va monteze apometrul si sa va faceti contract cu ei? Ce va opreste?
Buna ziua.
Multumesc pentru raspuns.
Cei de la Apa Nova, nu monteaza apometre in apartamente. Acestia monteaza apometre, doar, in incinta scarii blocului sau in curte, daca este cazul. Nu se ocupa de ceea ce depaseste casa scarii.
Apometrul mi-a fost montat, in apartament de catre o firma specializata si autorizata.
In ceea ce priveste hartuirea... Aceasta exista, datorita faptului ca vecinii ma jignesc, imi adreseaza cuvinte cum ar fi : "nenorocita"..., "nebuna"..., amenintari, pentru care am facut o plangere penala la Sectia de Politie, anul trecut. Dar pentru care nu s-a facut nimic. Deoarece nu am martori...
M-am saturat de cearta si nu mi se pare normal sa ma adresez Politiei de fiecare data cand sunt oprita pe strada pentru a mi se reprosa ca nu vreau sa platesc la fel ca si ceilalti.
Nu stiu daca in aceasta tara, in Bucuresti, este normal sa traiasca cineva cu teama ca ar putea fi batut, injurat sau jignit pentru faptul ca vrea sa plateasca, doar ce consuma.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
MihaelaMika76, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate rezolva? apometru de apă caldă montat pe conducta de apă rece amk1243 amk1243 Buna ziua. Pe teava de apa rece, vecinul si a montat un apometru de apa calda si transite indexul de apa rece ( inregistrat de apometrul de apa calda, care ... (vezi toată discuția)
Presedintele nu doreste sa-mi ia in calcul consumul la apometre bogatasu79 bogatasu79 Am si eu o problema: acum doua luni am aflat si eu ca avem la parterul blocului unde locuiesc montat un ceas de apa rece.Am aflat de acesta datorita faptului ... (vezi toată discuția)
Contoare individuale apa rece justmematza justmematza Buna ziua, In urma neplatii pentru o perioada indelungata a serviciilor de furnizare apa rece de catre anumiti locatari, cei de la apa nova au sistat ... (vezi toată discuția)