avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dobanzi si penalitati contract comercial
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dobanzi si penalitati contract comercial

buna ziua
ma ajuta si pe mine cineva va rog, am urmatoarea situatie avem un client care a luat marfa de la firma noastra pe 27 martie 2010 data scadentei 28 aprilie si nici acum nu a achitat vreau sa ii calculez penalitati dar nu stiu cat este penalitatea pe zi conform legii avand in vedere ca noi nu am mentionat in contract procentul penalitatii sau dobanzii in cazul neplatii la timp.va multumesc
Cel mai recent răspuns: adella1604 , utilizator 18:25, 24 August 2010
Daca nu este stipulat in contract calculul penalitatilor in baza a ce o sa faceti acest lucru? Trebuie sa va adresati instantei pentru a obtine un cuantum rezonabil al penalitatilor.Potrivit art.4 alin.(3) din Legea nr.469/2002 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei contractuale, în contractele comerciale, în cazul neândeplinirii obligaţiilor prevăzute în contract, totalul penalităţilor pentru întârziere nu poate depăşi cuantumul sumei asupra căreia sunt calculate, cu excepţia cazului în care, prin contract, s-a stipulat contrariul.
multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati asandra2004 asandra2004 Cum calculez penalitati la o factura din 2006? Penalitatea poate sa depaseasca suma datorata? (vezi toată discuția)
Formula calcul penalitati de intarziere Ana Popescu Ana Popescu ma poate ajuta cineva cu formulele dupa care se calculeaza penalitatile de intarziere la o datorie datand din anul 2009? Spre exemplu, factura este emisa la ... (vezi toată discuția)
Proces de insolventa florin_b florin_b Buna ziua. Va supun atentiei Dvs. urmatoarea problema: In urma neplatirii a unor fact. de inchiriere a unui spatiu, valoarea totala a creantei calculata cu ... (vezi toată discuția)