avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarile codului muncii si principiul ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarile codului muncii si principiul neretroactivitatii

Rog pe cineva sa ma lamureasca asupra urmatorului aspect: daca se fac anumite modificari Codului Muncii, acestea pot fi aplicate contractelor deja incheiate conform vechiului Cod sau doar contractelor noi, incheiate dupa modificarea Codului?
Daca se aplica vechilor contracte, nu inseamna aplicare retroactiva??
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ctynn , utilizator 17:10, 24 August 2010
Despre ce modificari vorbiti?
mare e gradina Domnului... fiecare face cum crede ca e bine ( haos total )!!! :">

de exemplu reducerea salariilor la bugetari este contrara c. mun. mai ales daca ne-am referii la art. 38 .
de exemplu reducerea indemnizatiilor de somaj este contrara chiar legii 76/2002 in sensul ca daca salariul minim s-ar fii majorat aceasta majorare nu s-ar fii aplicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere functie ramy7877 ramy7877 daca nu am respectat regulile din fisa postului si fiind la prima abatere ce masuri se pot lua in cazul in care,nu iti dai demisia (vezi toată discuția)
Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Aplicarea retroactiva a unei legi civile alinedelea alinedelea Va rog sa-mi raspundeti daca legea 76/2002,modificata si completata prin Legea 250/2013, este o lege civila care poate fi aplicata retroactiv ( asa cum ... (vezi toată discuția)