Am divortat acum trei ani, in urma divortului fetita noastra in varsta de 6 ani fiind incredintata mamei. Eu am obtinut dreptul de vizitare saptamanala si dreptul de a petrece doua saptamani pe ani cu copilul. In urma cu doi ani si jumatate fosta mea sotie a emigrat definitiv in SUA, luand si fetita cu ea. In prima faza nu am fost de acord si au urmat cateva luni in care ne-am judecat dar apoi in urma rugamintilor ei si a promisiunii ca voi putea vorbi cu copilul zilnic si ca o va aduce in vacante in romania, am cedat. In primul an dupa plecare totul a decurs normal, am primit nenumarate fotografii, am vorbit cu copilul des si ne-am vazut pe internet saptamanal. Anul trecut in mai eu m-am recasatorit si de atunci totul a luat-o razna, mergand din rau in mai rau. Fosta mea sotie a inceput sa ma acuze ca i-am distrus viata, ca in romania m-am purtat rau cu copilul si ca urmare am inceput sa vorbesc din ce in ce mai rar cu fetita mea, ne-am vazut maxim o data la doua luni, nu m-a sunat nici macar de ziua mea nici anul acesta nici anul trecut, nu am mai primit poze nici de la craciun nici de la ziua ei, nu a sunat nici macar sa-mi multumeasca pentru cadourile primite de la mine ( in fiecare an de Craciun si de ziua ei ii trimitem pachete cu haine, jucarii carti, etc). Totul a culminat cu un mesaj primit acum aproximativ doua luni de la fosta mea sotie in care eram anuntat ca fetita noastra ii apartine numai ei " 200%" si daca imi doresc un copil sa il fac cu actuala mea sotie. De atunci nu am mai reusit sa iau legatura cu ele nici telefonic, nici pe internet, desi va rog sa ma credeti incerc de cel puti zece ori pe weekend. Sunt disperat, nu stiu ce sa mai fac. Va rog sa ma ajutati!!!!!!
daca ai renuntat la un drept nu te mai poti judeca pe acel drept din pacate. totusi poti cere un minim de drepturi de vizitare, insa tinand cont ca minorul se afla in alta tara, nu e tocmai usor. i-ai face mai mult rau, incearca o reconciliere pasnica...:(
Părintele divorţat, căruia nu i s-a încredinţat copilul, păstrează dreptul de a avea legături personale cu acesta, precum şi de a veghea la creşterea, educarea, învăţătura şi pregătirea lui profesională.
Va puteti adresa instantei de judecta, in acest scop.