Buna ziua!
As avea si eu o intrebare...care sunt obligatiile mele in legatura cu constructia unui gard cu vecinul? Ma poate obliga sa platesc jumatate din valoarea gardului?
Vecinul a refuzat sa colaboram in vederea constructiei unui gard din stalpi de lemn , apoi a construit el un gard ce a costat in jur de 2000ron si ma obliga sa platesc jumatate din valoare.Problema e ca eu nu sunt dispusa acum sa platesc asa o suma pentru un gard care este in spatele gradinii si care nu ma intereseaza absolut deloc cum arata.
Conform art. 606 C. civ. : "orice gard care desparte doua proprietati se socoteste comun afara daca numai una singura dintre proprietati va fi ingradita..."
Daca va regasiti in cazul prezentat mai sus si gardul este socotit ca fiind bun comun, atunci proprietarul vecin va poate obliga la suportarea cheltuielilor in jumatate.
Gard comun
PAUER
EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)