avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... gard vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

gard vecin

Buna ziua!
As avea si eu o intrebare...care sunt obligatiile mele in legatura cu constructia unui gard cu vecinul? Ma poate obliga sa platesc jumatate din valoarea gardului?
Vecinul a refuzat sa colaboram in vederea constructiei unui gard din stalpi de lemn , apoi a construit el un gard ce a costat in jur de 2000ron si ma obliga sa platesc jumatate din valoare.Problema e ca eu nu sunt dispusa acum sa platesc asa o suma pentru un gard care este in spatele gradinii si care nu ma intereseaza absolut deloc cum arata.

Va multumesc,
Ioana
Cel mai recent răspuns: Alexandru Focia , Avocat 20:26, 24 August 2010
daca contribuiti cu jumatate din valoarea lui, atunci devine proprietate comuna..daca nu contribuiti, ramane proprietatea lui
Ma poate obliga la grăniţuire?
Conform art. 606 C. civ. : "orice gard care desparte doua proprietati se socoteste comun afara daca numai una singura dintre proprietati va fi ingradita..."
Daca va regasiti in cazul prezentat mai sus si gardul este socotit ca fiind bun comun, atunci proprietarul vecin va poate obliga la suportarea cheltuielilor in jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere drept de a obliga in 2014, un vecin aparut in 2011 a contribui la un gard despartitor comun edificat in2004 octav645 octav645 2004 se edifica cu autorizatie de construire un gard pe linia de hotar a curtii, terenurile vecine fiind in stadiul de campuri virane neimprejmuite 2008 pe ... (vezi toată discuția)
Executie gard lim de proprietate radubogdan radubogdan As dori sa stiu ce prevederi exista in codul civil privind executia unui gard pe limita de proprietate intre proprietati ,daca este intr-adevar necesar un ... (vezi toată discuția)
Gard comun PAUER PAUER EU SI VECINUL AVEM UN GARD COMUN,CARE DIN CAUZA UNOR NEINTELEGERI,TREBUIE INCHIS PT. A-MI PROTEJA INTIMITATEA SI PT. A NU DA PRILEJUL UNOR NOI DISPUTE. GARDUL ... (vezi toată discuția)