avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... COMUNICAT Casa de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

COMUNICAT Casa de pensii

[ link extern ]

"Venitul net realizat este determinat în cazul contabilităţii în partidă simplă, ca diferenţă între venitul brut şi cheltuielile deductibile aferente realizării venitului, conform prevederilor Codului Fiscal, iar în cazul normelor anuale de venit este determinat pe baza acestor norme anuale de venit; "
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Popu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters109653 , utilizator 12:04, 25 August 2010
A ramas in picioare intrebarea: dar pentru venit 0 in luna...sau pierdere fiscala?!

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
ContSters109653, utilizator
Corina eu nu-s contabil, imi dau cu parerea doar:
1. Cei ce sunt la norma de venit nu conteaza ca realizeaza sau nu venit pentru o luna, sunt la norma platesc la norma. Asta e farmecul / capcana normei de venit. Cine nu e multumit poate sa treaca la real.
2. Cei ce tin contabilitate in partida simpla si au venit 0 / pierdere pentru luna iulie nu stiu ce fac deoarece nu au depus inca nici o declaratie inainte. Eu as depune notificare cum ca pe iulie nu am avut venituri sau am avut pierdere. Am citit pe undeva ca o persoana ce nu a avut venit a fost "instruita" sa depuna notificare cum ca nu a avut venit pe luna iulie. (notificare scrisa de mina, am inteles ca nu exista formular tipizat pentru notificare)
Deci depui declaratii pentru lunile in care realizezi venit sau se schimba venitul, notificare in lunile in care nu mai realizezi venituri / ai pierdere fiscala
Eu stiu ca declaratia de venit estimativ se face "pe an" nu "pe luna", asta pentru cei la venit real,deci nu conteaza cat produc in martie,aprilie sau septembrie,asa mi se pare logic.La inceput de an nou, vii cu alta declaratie "rectificativa" care coreleaza diferenta dintre ce "ai crezut " ca faci cu "ce ai facut".( o mai fi prin vreo tara asa?).
La cei cu norma de venit, de ex, daca nu ai activitate 2-3 luni, mergi inainte la adm. financiara, respectiv la inspectorul tau si iti scade din norma de venit.Eu asa stiu si asa este si logic,cred.
dorelushu nu vorbeste nimeni de venit estimativ. E vorba de venitul net realizat pentru luna trecuta. Tu la 1 august stii ce cheltuieli / incasari ai avut in perioada 1-31 iulie, poti deci sa-ti calculezi venitul net realizat pe luna iulie. Nu e vorba de venit estimativ pentru luna ce urmeaza e vorba de venit net realizat pentru luna trecuta.

Cei ce sunt la norma de venit pot sa-si suspende activitatea, da sunt anumite conditii:
"Pentru întreruperile temporare de activitate în cursul anului, datorate unor accidente, spitalizării şi altor cauze obiective, inclusiv cele de forţă majoră, dovedite cu documente justificative, normele de venit se reduc proporţional cu perioada nelucrată, la cererea contribuabililor."
Nu stiu daca faptul ca nu ai activitate cand esti la norma de venit poate fi considerat o cauza obiectiva in opinia fiscului.
La casa de pensii / somaj Cluj durere mare, stau oamenii pe straturi. Vroiam sa platesc pensia am renuntat avand in vedere ca imi trebuia o dispozitie de plata de la ghiseele la care se depuneau declaratiile. La somaj am platit lejer.

Cei de la pensii Cluj au spus sus si tare ca declaratiile se pot depune fara nici o problema si in zilele urmatoare, parca au prelungit termenul cu 10 zile.

Alte discuții în legătură

Declaratia 220-privind venitul estimat diana20 diana20 Buna ziua, am un PFA prin care imi desfasor activitatea de Taximetrist. Functionez din 2003, iar pana acum am platit impozitul forfetar.Acum 2 saptamani mi s-a ... (vezi toată discuția)
Declaratie contribuabil if otto2007 otto2007 Buna dimineata, Am o rugaminte la domniile voastre!Daca cineva deschide o activitate de productie printr-o I.F. la finele anului 2008 si nu a depus nici un ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind venitul estimativ carmadara carmadara Am si eu o nelamurire in aceasta problema : o persoana fizica autorizata constituita in februarie 2008 nu a depus la infiintare declaratia 220 . Acum la ... (vezi toată discuția)