Precum se stie, taxa de poluare se calculeaza si in functie de vechimea automobilului.
Cazul unui automobil cumparat de la reprezentanta cu documentele aferente, printre care si AUTORIZATIA DE CIRCULATIE PROVIZORIE eliberata de Formatiunea Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor valabila de la data de ..... 30 zile:
In perioada de valabilitate proprietarul trebuie sa se ocupe de inmatriculare, dar si circula cu masina. Se mai poate spune, ca masina este noua?
Pe Grila privind cotele de reducere a taxei de poluare apare asa:
1) auto ____ nou; reducere o%
2) auto ____< 1 luna; reducere 3%
3).........
Doamnele de la trezorerie incadreaza auto meu la `nou`.
Am gandit ca la 700 km parcursi, scoasa pe poarta reprezentantei, nu mai e noua, nici daca vreau sa o vand. La o reclamatie verbala (la sefa), mi s-a spus ca vechimea incepe de la data primei inmatriculari, indiferent cand este facuta (sunt multe posibilitati), pentru ca asa cere formularul de pe CALCULATOR. Am inteles ca acest program de calcul, este distribuit la nivel national.
Am cautat si am gasit: Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor 1501 din 13 noiembrie 2006 publicat in M.O.....privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor.
La capitolul I am gasit: Art. 3 al. (1) Inmatricularea inregistrarea si autorizarea provizorie se efectueaza pe numele proprietarului de vehicol.
Art. 4 al. (1) Inmatricularea, inregistrarea si autorizarea provizorie a vehiculelor se considera efectuate de la data inscrierii acestora in registrul national de evidenta a vehiculelor inmatriculate, respectiv in evidentele Ministerului Administratiei si internelor...
Conform acestora, am cerut calcularea taxei de poluare, la vechimea de mai putin de o luna, unde reducerea de 3% este relativ mare chiar si pentru Euro 4. Documentele prezentate au primit o privire neinteresata pentru ca...
Raspuns: Nu intelegi ca noi avem un formular tip!!! Repet: unde se considera vechimea de la data primei inmatriculari (talon, numere negre, etc...)
Daca am fost doar eu pacalit, traca mearga, dar la nivel national nu le iese + in gestiune?
EX: pentru Logan diferenta este de ~ 70 RON.