O masina se considera noua, cand:
-- este in curtea reprezentantei respective?
-- are autorizatie provizorie de circulatie - numere rosii - pe 30 de zile?
-- pana la data inmatricularii definitive - numere negre?
Intrebarea e pusa, pentru ca este importanta la calculul taxei de poluare.
O masina se considera noua cand nu a fost inmatriculata vreodata intr-un stat si este cumparata de la un reprezentant auto sau o alta persoana care a cumparat`o de la reprezentant fara sa o inmatriculeze,numerele rosii nu sunt luate in considerare pt ca sunt provizorii.
Multumesc.
Si totusi exista Ordinul M A I 1501/13-11-2006 privind procedura inmatricularii.......
La cap.1, art. 4, (1) nu se face diferenta intre inmatriculare si autorizarea provizorie, considerandu-se efectuate, de la data inscrierii in registrul de evidenta a VEHICULELOR INMATRICULATE, respectiv in evidenta M A I.
La al.(2) scrie ca se elibereaza actul respectiv.
Neintelegerea mea porneste de la faptul ca, in acele 30 de zile (cu numere rosii), avand aceleasi drepturi cu vehiculul `inmatriculat`, la calculul taxei de poluare, masina este considerata noua, deci fara acea reducere de la rubrica < vechime mai putin de o luna.
Revenind la Ordinul 1501/2006, nu inteleg de ce numerele rosii nu au importanta, masina fiind inregistrata, ruleaza pe drumuri publice...(si daca vreau sa o vand, precis nu mai e noua).
Am vazut formula de calcul pe calculatorul trezoreriei, difera un lucru fata de cele gasite pe internet: pe cele publice apare - vechime masina, iar la trezorerie apare - data primei inmatriculari.
De ce au mai pus in anexa si rubrica < luna?
In codul fiscal termenul de mijloc de transport nou este definit astfel:
Art.125^1
(3) Mijloacele de transport noi la care se face referire la art. 126 alin. (3) lit. b) şi la art. 143 alin. (2) lit. b) sunt cele prevăzute la lit. a) şi care îndeplinesc condiţiile de la lit. b), respectiv:
a) mijloacele de transport reprezintă o navă care depăşeşte 7,5 m lungime, o aeronavă a cărei greutate la decolare depăşeşte 1.550 kg sau un vehicul terestru cu motor a cărui capacitate depăşeşte 48 cm3 sau a cărui putere depăşeşte 7,2 kW, destinate transportului de pasageri sau bunuri, cu excepţia:
1. navelor destinate navigaţiei maritime, utilizate pentru transportul internaţional de persoane şi/sau de bunuri, pentru pescuit ori altă activitate economică sau pentru salvare ori asistenţă pe mare; şi
2. aeronavelor utilizate de companiile aeriene care realizează în principal transport internaţional de persoane şi/sau de bunuri cu plată;
b) condiţiile care trebuie îndeplinite sunt:
1. în cazul unui vehicul terestru, acesta să nu fi fost livrat cu mai mult de 6 luni de la data intrării în funcţiune sau să nu fi efectuat deplasări care depăşesc 6.000 km;
Am inteles. O sa studiez si varianta cu codul fiscal. Ar trebui sa fie pe net?
Parca are un limbaj de lemn: EX. -mijloc de transport-, -destinate transportului de pasageri sau bunuri- , - data punerii in functiune-; asta nu pare sa fie un simplu automobil!
La deplasari nu ma bag, pentru ca rodajul mai nou se face fara km.
La lit. b)/1. rezulta o chestie interesanta:
-daca de la iesirea din fabrica, sau urcarea pe tren sau trailer cu motorul pornit (pus in functiune) si pana am cumparat "mijlocul de transport", au trecut 6 luni?
Trebuie sa verific traseul: Korea, Polonia, Ungaria, depozit, reprezentanta X-( .
Tva masini din import
karmem
buna ziua.sunt un utilizator nou, urmaresc de mult forumul dvs, dar abia astazi m-am inregistrat. am o problema . am achizitionat o masina din germania pe ... (vezi toată discuția)