Sunt arhitect si mi-am infiintat in mai 2004 un Birou individual de arhitectura.
Vazand zilele acestea cu ce probleme (obligativitatea platii somajului si a asigurarilor sociale) se confrunta persoanele fizice autorizate si cei ce obtin venituri din drepturi de autor, va intreb daca nu cumva intra in aceeasi categorie si arhitectii ce obtin venituri din activitatea desfasurata in cadrul propriului birou individual de arhitectura.
De asemenea, cei ce obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor sunt obligati sa plateasca in afara impozitului asigurari sociale, somaj si sanatate (in cazul in care sunt si salariati cu carte de munca, iar aceste venituri sunt suplimentare)?
Buna ziua,
Si eu sunt foarte interesat de raspunsul la aceasta problema, intrucat sunt in aceeasi situatie. Mentionez ca eu platesc deja somaj si asigurari sociale, angajat fiind la un birou de proiectare.
In plus, as dori sa aflu care sunt obligatiile mele financiare in legatura cu acest BIA, intrucat a fost deschis anul trecut si nu am avut activitate. Am achitat suma stabilita din oficiu prin decizia de impunere pe care am primit-o la inceputul anului, in schimb nu am completat declaratia de venit realizat si cea de venit estimat care aveau termen pana in 15.05.2010.
Art. 81 sau 83?
nitmar
(4) "Nedepunerea declaratiei fiscale da dreptul organului fiscal sa procedeze la stabilirea din oficiu a obligatiilor fiscale prin estimarea bazei de impunere ... (vezi toată discuția)