avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ajutor va rog! Prescrierea faptei.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ajutor va rog! Prescrierea faptei.

Buna ziua si bine v-am gasit.
Postez un prim mesaj cu o intrebare de specialitate de la necunoscator la cunoscatori.
Am o ruda f apropiata care a fost condamnata conform art 209 (m-am uitat in codul penal si reprezinta furt calificat). Nu a primit ani de inchisoare, fiind vorba de cateva gainarii. A primit 2 sau 3 amenzi penale si cheltuieli de judecata, amenzi pe care si le-a achitat.
Intrebarea este dupa cat timp se prescriu aceste fapte? Dupa cat timp nu-i vor mai aparea la cazier? (sincer nici nu stiu daca ii apar acum dar presupun ca da...). Vrea sa se angajeze, are nevoie de cazier, si eventual la o verificare sa nu-i apra aceste "cozi". Am discutat cu el, are totul platit, nu a mai fost chemat pentru nici un fel de cercetari sau interviuri.
Deci, exista o perioada prevazuta legal pentru prescrierea acestor lucruri? Se sterg automat? Trebuie sa faca demersuri in acest sens? Daca da, unde? Va mai avea vreo data cazierul curat?

Multumesc frumos si numai bine!
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 12:28, 17 Octombrie 2007
nu se cheama prescriptie ci reabilitare si este in codul penal la art.134
Art. 134. - Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnãrii la amendã sau la pedeapsa închisorii care nu depãºeºte un an, dacã în decurs de 3 ani condamnatul nu a sãvârºit nicio altã infracþiune.
deci daca indeplineste aceste conditii si din oficiu nu i s-a scos din caziere, atunci sa faca o cerere pentru stergerea din cazier a faptelor pe motivul indeplinirii termenului si conditiilor cerute de art.134 cod penal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor va rog! prescrierea faptei. enderwiggin enderwiggin Buna ziua si bine v-am gasit. Postez un prim mesaj cu o intrebare de specialitate de la necunoscator la cunoscatori. Am o ruda f apropiata care a fost ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pikker pikker am o antrebare. am o amenda penala din 2006 amenda e de 200 lei cand se sterge din cazier din oficiu ? va multumesc (vezi toată discuția)
Amenda penala marinescuioan marinescuioan intr un proces penal cu loviri si alte violente am primit 1000 lei amenda penala,am facut recurs si am primit 400 lei amenda penala,intrebarea mea ar fi in cat ... (vezi toată discuția)