avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1001 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare

am o antrebare. am o amenda penala din 2006 amenda e de 200 lei cand se sterge din cazier din oficiu ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: pikker , utilizator 22:19, 31 Octombrie 2012
Codul penal:

ART. 134
Reabilitarea de drept
Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la amendă sau la pedeapsa închisorii care nu depăşeşte un an, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârşit nici o altă infracţiune.

Trebuie sa verificati, pentru nu tot timpul se opereaza radierea din oficiu.
In cazul in care amenda apare inca, va trebui sa va adresati cu o cerere, in acest sens, Serviciului cazier judiciar

Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Avocat Lăzăruţiu Lucian, Avocat
va multumesc!!!!! fac o cerere la serv cazier si nu trebe sa fac reabilitare ?
Este posibil să fiţi nevoit să faceţi o cerere către instanţă pentru constatarea intervenirii reabilitării de drept.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazier - cand intervine reabilitarea? barbu73 barbu73 am fost condamnat la1(un an) de inchisoare,cu suspendare.sentinta este ramasa definitiva la data de 28 01 2004. la ce data pot sa ridic cazierul judiciar ... (vezi toată discuția)
Reabilitare de drept ghiocelioana ghiocelioana Cum să procedeze un fost condamnat la pedeapsa cu amendă penală de100.000 lei (vechi)-în anul 1996,pentru a obţine dovada reabilitării de drept ,dacă a ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar habibic habibic in cat timp se sterge din cazier o condamnare la amenda penala ,cu suspendare? (vezi toată discuția)