avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier - cand intervine reabilitarea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier - cand intervine reabilitarea?

am fost condamnat la1(un an) de inchisoare,cu suspendare.sentinta este ramasa definitiva la data de 28 01 2004. la ce data pot sa ridic cazierul judiciar alb.mentionez ca nu am mai avut alte probleme intre timp. multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: FLORIN RADU , Avocat 17:41, 19 Mai 2010
Art. 134. – Reabilitarea de drept
Reabilitarea persoanei fizice are loc de drept în cazul condamnãrii la amendã sau la pedeapsa închisorii care nu depãseste un an, dacã în decurs de 3 ani condamnatul nu a sãvârsit nicio altã infractiune.

totusi, in multe cazuri, IPJ nu face mentiunile din oficiu, astfel ca trebuie sa formulati o cerere catre instanta, prin care sa cereti constatarea intervenirii reabilitarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare pikker pikker am o antrebare. am o amenda penala din 2006 amenda e de 200 lei cand se sterge din cazier din oficiu ? va multumesc (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca / de drept DIANNE33 DIANNE33 Va rog sa imi oferiti un raspuns competent in problema \"reabilitarii judecatoresti sau de drept\" in speta dupa cum urmeaza: - o persoana a fost condamnata ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea de drept ? inabledea inabledea in urma cu 8 luni am avut o amenda penala de 500 lei . In urma acestei amenzii am cazier. Intrebarea mea este : se poate face ceva dupa 1 an de zile ? adica ... (vezi toată discuția)