Am un certificat de asigurare pentru pierderea involuntara a locului de munca din septembrie anul trecut,beneficiarul fiind RCI Leasing. Din 2 august sunt in somaj.Am trimis toate documentele pentru intocmirea dosarului de despagubire si am intrebat dupa cat timp imi platesc rata.M-au sunati si au spus ca am un timp de asteptare de 60 de zile si in tot acest timp nu ma despagubesc.E corect?Normal nu ar fi sa intre asigurarea imediat ce ai intrat in somaj?Astept un raspuns cat mai curand!Va multumesc!
Corect este cum scrie in conditiile de asigurare si asa trebuie sa se procedeze.Totusi, despagubirea nu vi-se adreseaza ci se plateste direct RCI.Anuntati/ dovediti RCI, ca ati avizat dauna si ca urmeaza, conform procedurii contractuale, sa primeasca platile.In rest n-ar trebui sa va impacientati.
Va multumesc,problema e ca nu stiu nimic de conditii,RCI m-a asigurat eu nu am decat certificatul de asigurare,scadenta a fost pe 24,sant intrat in penalizari si pe astia de la asigurare i-am anuntat pe 10,de ce dureza asa de mult dosarul de despagubire nu stiu.Cand am vorbit cu cei de la RCI au spus ca nu-i intereseaza sa vorbesc cu cei de la asigurari,ce as putea face in situatia de fata? Va multumesc!
Mai cititi inca odata conditiile de asigurare atasat la polita si vedeti acolo care este termenul de plata. In al doilea rand acest certificat se incheie urmare a unui contract de colaborare dintre RCI si asigurator deci nu se pot eschiva ca nu-i intereseaza si pot face presiuni asupra asiguratorului si sa nu va impuna penalizari.
Intr-o societate normala/civilizata, ar fi trebuit sa fiti consiliat corect si complet de catre cei care v-au castigat de client.La noi inca se mai practica ....(nu spun ce/cum :(() )
Ramane solutia de avarie! : Rugati o ruda/prieten sa solicite lamuriri privind un ipotetic viitor contract, solicitand si documentele care va lipsesc, su macar explicatii complete privind acoperirea riscului de somaj.