avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc

Buna ziua,

problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc

In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de la OTP Leasing o masina , pe 5 ani, ptr care, s-a incheiat o asigurare Casco cu OTP Garancia, fara fransiza. Am avut 2 dosare de dauna (parbriz si geam lateral fata) in primul an si atunci ni s-a comunicat ca de la al treilea dosar incolo avem fransiza , ca asa s-a hotarat.
In aceste conditii am spus ca suntem interesati de schimbarea asiguratului. Am primit cu cateva zile inainte de termenul limita de schimbare (desi solicitasem cu mult timp in urma) o cerere de schimbare de asigurat pe care sa o semnam repede, repede si sa o trimitem pe fax ..am trimis-o ….numai ca acolo undeva scria ca polita nu se poate incheia fara inspectia de risc.
Nu mi-a spus nimeni ce inseamna inspectia de risc, eu nu stiam si cu atat mai mult cine o face … Am semnat (cu Groupama), am trimis si cam atat atunci …ulterior am primit polita de asigurare unde scria ca este o fransiza de 1000 eur in caz de dauna totala pana la inspectia de risc ….sincera sa fiu nu i-am acordat prea multa atentie , am pus-o in sertar pana acum in august cand am avut un accident care s-a considerat a fi dauna totala …
Ei ne-au oprit aceasta fransiza de 1000 eur, lucru cu care nu sunt de acord..daca scrie ca polita nu se poate emite fara aceasta inspectie, cum de au emis-o ?! Nu era inspectorul obligat sa faca asta ? Din ce am citit pe aici cam da …
Mi se pare abuziva fransiza asta …

Si, de asemenea, nu stiu de ce ni s-a cerut ca completam cererea de schimbare , cand OTP Garancia a fost preluata de cei de la Groupama inainte sa incheiem noi polita . ..e drept ca pe decontul de prime scrie Asiban, insa noi am incheiat Polita cu Groupama .

Acum am nevoie de sfatul specialistului : eu vreau sa-i reclam pe cei de la OTP la Comisia de supraveghere asigurari si la OPC, insa se poate sa se declare Polita nula si sa pierd toti banii ? Nu mi s-ar parea corect, insa as vrea sa ma asigur inainte sa risc.
Daca o fac, am sanse sa castig sau nu prea ?...

Inca o nelamurire : pe exemplarul pe care il au cei de la leasing, nu scrie nimic, numai pe cel care ni l-a trimis noua scrie de aceasta fransiza …e normal ca aceeasi polita sa aiba clauze diferite ?!

Mentionez ca noi, ca utilizatori, nu am semnat nimic pe polita, numai cei de la leasing au semnat.

Sper ca am fost cat de cat coerenta, ca sunt tare necajita pe chestia asta …

Multumesc din suflet ptr ajutor!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 10:25, 23 Septembrie 2010
Daca masina este in leasing , de ce nu lasati firma de leasing sa rezolve problema? Ea este proprietarul masinii , deci ea trebuie sa prezite toate actele la asigurator, inclusiv polita cu pricina. Deci faceti presiuni la firma de leasing sa rezolve problema.
Masina este in leasing, dar pe cei de la leasing nu-i intereseaza , ca ei scad din suma primita (adica mai putin cu 1000 eur ) cat mai am eu de platit ca sa se inchida leasingul si imi imi da restul de bani ... pagubitul tot eu sunt, din pacate !

Am trimis o solicitare la firma de leasing, astept raspuns ..

multumesc
Firma de leasing are un contract cu asiguratorul si acolo este specificat modul de despagubire in caz de dauna totala. Tot acolo este prevazuta si si valoarea reducerii din suma asigurata a masinii( cat la suta din valoarea reala a masinii la data evenimentului se retine - intre 10 si 30% de regula ). O alta problema pe care v-am specificat-o anterior este faptul ca masina este proprietatea firmei de leasing si ei trebuie sa se ocupe de legatura cu asiguratorul, cu reparatorul, etc. Spuneti-le ca le predati masina si sa vedeti ce o sa va raspunda. Contactati un avocat si incercati cu ajutorul lui sa mergeti la o conciliere atat cu firma de leasing cat si cu asiguratorul. Apoi mai putem discuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire suma asigurata - caz de dauna totala alexgh alexgh Buna ziua In luna mai am incheiat un contract de casco la Asiban. Suma asigurata trecuta in polita de asigurare este de 18428 eur la care se mai adauga ... (vezi toată discuția)
Refuz plata casco AlexModrogan AlexModrogan Buna ziua.Am un automobil in leasing de la firma Porsche Leasing.In urma cu aproximativ 2 luni mi-am gasit masina lovita in parcare si m-am dus la constatare ... (vezi toată discuția)
Contract leasing un asigurator, in polita de asigurare alt asigurator raluka raluka Am un contract leasing la OTP pt o masina. In contract am ca asigurator OMNIASIG, insa pe polita de asigurare am OTP GARANCIA.Eu am optat pt Omniasig conform ... (vezi toată discuția)