avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nelamurire suma asigurata - caz de dauna totala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nelamurire suma asigurata - caz de dauna totala

Buna ziua

In luna mai am incheiat un contract de casco la Asiban. Suma asigurata trecuta in polita de asigurare este de 18428 eur la care se mai adauga echipament suplimentar in valoare de 850 eur. Totalul ar fi 19278 eur, suma pt care s-a aplicat o cota de prima de 7,89%. Prima de asigurare aferenta celor 6 luni de contract a fost de 912 eur.
In inspectia de risc au fost consemnate cateva avarii pe care le prezenta masina: lampa de frana centrala sparta; zgarietura pe aripa dreapta spate si zgarietura pe bara din spate.
Masina a fost furata si s-a deschis dosar de dauna. Azi am primit plata de la asigurator (cu intarziere) in suma de 18569 euro
Mentionez faptul ca masina nu a fost gasita pana in prezent si ca in polita este inclusa si o fransiza de 100eur/eveniment.
Asiban a motivat diferenta dintre suma platita si cea asigurata prin avariile pe care le avea masina la momentul in care a fost incheiata polita.
Intrebarea mea este urmatoarea: De ce mi s-a perceput prima de asigurare de 912 eur aferenta sumei de 19278 eur daca in caz de dauna totala suma maxima pe care as fi putut sa o primesc era de 18569?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:11, 9 Septembrie 2009
Pentru ca dvs. trebuia/puteati sa remediati defectiunile constatate initial si sa prezentati masina asiguratorului pentru a sterge mentiunile din polita, urmand a primi despagubiri si pentru partile remediate(mai putin fransiza).
Nu s-a procedat asa, partile afectate existente la incheierea asigurarii pana la producerea primului eveniment - nu se despagubesc.
Aceasta procedura se bazeaza pe faptul ca dvs. aveati obligatia de a circula cu masina fara avarii (Cod Rutier)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema casco asiban - furt total alexgh alexgh Buna ziua! As dori sa va prezint urmatoarea situatie: La 20 iunie 2009 i-a fost furata masina prietenei mele (opel astra CC) asigurat la Asiban pt aprox ... (vezi toată discuția)
Fransiza asigurare casco in lipsa inspectiei de risc verdi verdi Buna ziua, problema mea este legata de fransiza ptr dauna totala, in lipsa inspectiei de risc In octombrie 2008 am cumparat prin leasing financiar de ... (vezi toată discuția)
Casco cu fransiza alex5 alex5 Buna ziua, in cazul unui casco auto, cu fransiza per eveniment. Am descoperit 2 zgarieturi urate , dar pe elemente diferite , si evident fara legatura ... (vezi toată discuția)