avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... radiere masina din evidenta politiei
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

radiere masina din evidenta politiei

Ma poate ajuta cineva cu un model de actiune in instanta prin care sa solicit radierea masinii din evidentele politiei intrucat am incheiat contract de vanzare cumparare dar cumparatorul nu a mai binevoit sa treaca masina pe numele sau si acum vreau sa o radiez si de la finante sa nu mai platesc impozit si de la politie! nu mai reusesc sa dau de cel caruia i-am vandut masina!
Multumesc!
Domnule Presedinte,



Subsemnatul ...................................., domiciliat in .........................., str. ..........
nr. ......, bloc ......, scara ....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ................................, formulez prezenta



ACTIUNE IN CONSTATARE

impotriva paratului ...................................., domiciliat in .....................................,
str. .................................... nr. ......, bloc ......, scara ........, etaj ........, apart. ........., sector/judet ......................., pe care-l chem in judecata si personal la interogatoriu, pentru ca prin hotararea ce veti pronunta sa constatati ca, la data de ........................................., am vandut paratului un autoturism cu seria de identificare nr. ............. si va rog sa pronuntati o hotarare care sa tina loc de act de vanzare-cumparare.
Va solicit de asemenea, in conformitate cu dispozitiile art. 274 Cod procedura civila, sa obligati paratul sa-mi plateasca cheltuielile de judecata ocazionate de acest proces.

MOTIVELE PREZENTEI ACTIUNI SUNT:

IN FAPT:

La data de ..............., a intervenit intelegerea intre subsemnat si paratul ................., de a-i vinde acestuia autoturismul proprietate personala marca ............................., de culoare ......................, fabricata in anul .................. si inmatriculata sub nr. .........................., cu numarul de identificare .................., serie ................, cu suma de .................... lei.
Totodata am confirmat aceasta vanzare-cumparare si printr-un inscris sub semnatura privata, inti- tulat „chitanta“ prin care noi, partile semnatare, respectiv ......................., in calitate de cumparator si .................., in calitate de vanzator, am aratat ca autoturismul a fost cumparat de catre subsemnatul de la parat , iar cumparatorul .................. a achitat pretul cerut in ziua perfectarii vanzarii si redactarii inscrisu- lui, in cuantum de .................... lei.
Acest inscris sub semnatura privata a fost semnat de asemenea si de martorii care au asistat la per- fectarea vanzarii-cumpararii, in speta la predarea autoturismului si la plata pretului, acestia fiind ........................... si ................................ .
Cu aceasta ocazie, in prezenta martorilor, paratul mi-a predat autoturismul, inmanandu-mi talonul masinii, cartea de identitate si cele doua randuri de chei ale autoturismului, odata cu un exemplar al sus mentionatei chitante, paratul ............., asumandu-si obligatia sa rezolve in scurt timp problema radierii autoturismului de pe numele acestuia, in vederea inmatricularii lui pe numele subsemnatului.
Ne-am inteles ca la data de ................................. sa ne prezentam la Notarul Public ............................, cu sediul
in .................................., str. .................................. nr. ...... judet/sector ............., in vederea incheierii actului in forma autentica.
Desi au trecut mai bine de ................. luni de la data cand noi, partile, am convenit vanzarea- cumpararea autoturismului, pretul, dar si conditiile de executare, paratul ......................... nu a inteles nici pana in prezent sa-si onoreze obligatiile asumate.
Am incercat sa solutionez aceasta problema pe cale amiabila, am apelat la buna-credinta a vanzatorului, solicitandu-i indeplinirea obligatiilor contractuale, dar toate incercarile mele s-au soldat cu esec. In continuare paratul ............. a preferat sa ramana in pasivitate, astfel incat sunt nevoit astazi sa ma adresez instantelor judecatoresti, solicitandu-va pronuntarea unei hotarari care sa tina loc de act de vanzare-cumparare asupra autoturismului, dar si obligarea paratului la plata cheltu- ielilor de judecata ocazionate de acest proces (taxa de timbru, timbru judiciar, onorariu avocat, cheltuieli legate de audierea martorilor, cercetare judecatoreasca etc.).

IN DREPT:

Imi intemeiez prezenta pe dispozitiile art. 82 coroborat cu art. 112 si urm. Cod procedura civila, art. 274 Cod procedura civila si pe dispozitiile art.2) 111 Cod procedura civila, pe dispozitiile H.G. nr. 610/1992, Instructiunile Ministerului de Interne, Finantelor si Transporturilor nr. 290/2802/1189, Decretul 328/1966 – modificat prin H.G. nr. 230/2002, Regulamentul nr. 3/1966, republicat, O.U.G. nr. 195/2002.

1. Se vor indica motivele de fapt pe care se intemeiaza cererea si care-l determina pe reclamant sa ceara concursul justitiei, justificand si argumentand demersul justitiar.
2. Se indica textul de lege ce indreptateste reclamantul la admiterea actiunii.

In dovedirea actiunii inteleg sa ma folosesc de proba cu inscrisuri, proba testimoniala cu ................ martori.
Propun ca martori spre a fi audiati pe:

1. ..................................., domiciliat in ........................, str. .............................. nr. ......, bloc ......, scara....., etaj ...., apart. ....., sector/judet ..........................,
2. .................................., domiciliat in ........................., str. .............................. nr. ......, bloc ......, scara....., etaj ...., apart. ....., sector/judet .......................... .
Solicit de asemenea sa dispuneti citarea paratului la interogatoriu.

Depun prezenta in doua exemplare, dintre care un exemplar pentru instanta si celalalt pentru comunicare paratului.

ANEXEZ:
1. .............................................. .
2. Chitanta din data de ............ .
3. Fisa de inmatriculare a autoturismului, talonul masinii, cartea de identitate.
4. Imputernicirea avocatiala si contractul de asistenta juridica nr. ..................... .
5. Taxa de timbru judiciar in cuantum de .............. si timbru judiciar ............... .

SEMNATURA
DOMNULUI PRESEDINTE AL ..............................


Adaptati la situatia dumneavoastra.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Aurel Fleancu - Cabinet Individual de Avocat, Avocat
multumesc mult!
taxa judicara este de 19 lei plus timbru de 0,3 lei?
multmumesc! iar instanta competenta e judecatoria sau tribunalul de contencios administrativ?>

Alte discuții în legătură

Salariu compensatoriu sunshin3_ana_mary sunshin3_ana_mary m-am hotarat sa deschid o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru a fi obligat la plata salariului compensatoriu care mi-l datoreaza. exista ... (vezi toată discuția)
Incalcarea proprietatii arieseni arieseni Buna ziua, sotia detine un teren cu o constructie in comuna vecina.Vecinii au inceput o constructie langa noi facand excavatii fara acordul sotiei,incalcand ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie gemeni retroactiv vektor vektor ne puteti ajuta cu un model de cerere de chemare in instanta? am facut cererea la ajpis , avem refuzul dar nu stim ce sa facem mai departe. adica cum se face ... (vezi toată discuția)