avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmarea politistilor interzis in Romania???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmarea politistilor interzis in Romania???

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, sustine ca orice persoana care filmeaza un politist risca sa fie incatusata, daca gesturile respectivului cetatean "nu sunt previzibile".

sursa: [ link extern ]

Are dreptate??? (din punctul de vedere juridic!) ....

Nu stiu sa existe vreo astfel de lege, dar era o propunere in acest sens.
Locatiile unde e interzisa filmarea/fotografierea/cartografierea sunt marcate corespunzator.
are dreptate.
de ce are dreptate???
Cine are dreptate si in legatura cu ce? Si de ce ar fi ilegal sa filmezi un politist? Mai ales daca il filmezi intr-un loc public?

Sau, de exemplu, daca il filmezi de pe/din proprietatea ta? Nu am avea voie sa filmam un politist de la noi din casa/masina?

Este inacceptabila declaratia domnului Ciocan...Pe domeniul public pot filma ce vreau si unde vreau cu exceptia acelor locuri care sunt semnalizate in mod legal ca fiind interzisa aceasta activitate.Daca erau reporteri tv la fel se intampla?Oare de ce ne miram ca acei politisti procedau asa?Cati dintre ei ajung a fi arestati,filmati beti in timpul serviciului,fiind agresivi cu populatia civila,comitand abuzuri in serviciu,fiind mituiti,etc?Cand o sa se inteleaga ca ei sunt in slujba cetateanului,si nu altfel?Dar,ca majoritatea institutiilor publice si politia angajeaza ceea ce n-ar trebui sa angajeze....

andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției ContSters436138 ContSters436138 Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Masluire dosar "lovit cu masina + fuga de la locul accidentului" aldu2222 aldu2222 Buna ziua , scuze daca nu am incadrad corect intrebare ./ voi fi cat se poate te scurt si la obiect , Asta vara tatal meu a fost lovit cu masina de ginerele ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)