avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 909 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmarea politistilor interzis in Romania???
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmarea politistilor interzis in Romania???

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Christian Ciocan, sustine ca orice persoana care filmeaza un politist risca sa fie incatusata, daca gesturile respectivului cetatean "nu sunt previzibile".

sursa: [ link extern ]

Are dreptate??? (din punctul de vedere juridic!) ....

horeasng a scris:

Cine are dreptate si in legatura cu ce? Si de ce ar fi ilegal sa filmezi un politist? Mai ales daca il filmezi intr-un loc public?

Sau, de exemplu, daca il filmezi de pe/din proprietatea ta? Nu am avea voie sa filmam un politist de la noi din casa/masina?

De raspunsul meu era vorba. Adica da, ai voie sa-i filmezi.
De ce ar fi sau nu, e partea a 2-a. Multe din legi se dau chiar daca dauneaza si nu-i normal sa se dea. Totusi exista si se aplica, deci posibil sa apara si o astfel de ordonanta.
~ Conținut șters la cerere ~
Am inteles.

Si cam ce ar insemna "previzibil" in opinia lui CHristian Ciocan?
Ceva ce nu este cuprins in norma legala ,neavand caracter imperativ sub controlul unei sanctiuni de orice natura,ceva ce este doar rezultatul propriei convingeri-si doar atat-iscusit tradus (??!!) de catre domnul Ciocan.

andymaurul
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
andymaurul, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
athe a scris:

are dreptate.

:rofl:
Banuiesc ca peste putin timp vom avea o noua specialitate in cadrul politiei romane: prezicator sau, ca sa nu fie confundat cu mama Omida, specialitatea poate primi un nume pompost de genul: "analist ingineria riscurilor sociale".
Pe logica domnului Ciocan (numele pare predestinat pentru analize rafinate privind predictibilitatea) orice politist care nu poate sa prevada ce se va intampla in urmatoarele 5 minute poate sa te incatuseze pentru ca din unghiul lui de vedere predictibilitatea se intareste cu o pereche de catuse. Sigur ca s-ar putea sa nu prevada ce parere ar avea un procuror peste cateva zile privitor la comportamentul sau, insa mergem cam departe cu anticiparile, nu-i asa?
Ceea ce afirma in cele din urma domnul Ciocan este ca "N-aveti voie sa conservati dovezi privind ...".
Intreb si eu, dl Ciocan & athe
DE CE NU?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aș dori să imi spuneți daca poate fi vorba de un abuz din partea poliției ContSters436138 ContSters436138 Aflandu-ma la un chioșc stradal impreuna cu doi prieteni asteptand sa ne vina randul, o patrula a poliției locale a oprit și ne-a legitimat fara un motiv ... (vezi toată discuția)
Masluire dosar "lovit cu masina + fuga de la locul accidentului" aldu2222 aldu2222 Buna ziua , scuze daca nu am incadrad corect intrebare ./ voi fi cat se poate te scurt si la obiect , Asta vara tatal meu a fost lovit cu masina de ginerele ... (vezi toată discuția)
Polițist rutier dietmarkrutsch dietmarkrutsch Am observat tot mai multe spețe și comentarii despre polițistul rutier vs. cel ne-rutier. În sensul că în conformitate cu OG 195/2002 DOAR POLIȚISTUL ... (vezi toată discuția)