avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Motivarea arestarii preventive prin \"ingidnarea ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Motivarea arestarii preventive prin "ingidnarea opiniei publice"

Buna ziua. Ce se intampla? Palesc valorile justitiei? Ne intoarcem la procesele tinute la Caminul Cultural sau in cantine, pentru a se simti mai bine oprobiul publicului?
Am remarcat, in ultimul timp, o serie de motivari de mentinere a masurii arestarii preventive, printre care, la loc de cinste este aceea a starii de "indignare a opiniei publice". Daca in CPP se gasesc : pericolul social, posibilitatea de a influenta martorii, etc, aiureala de mai sus cum a aparut?
Sau, daca este un reper atat de important incat sa motiveze o atare masura severa,de ce nu este cuprinsa in textul de lege? Sau este si mi-a scapat?
Multumesc repondentilor.
Adi Lungu a scris:
Am remarcat, in ultimul timp, o serie de motivari de mentinere a masurii arestarii preventive, printre care, la loc de cinste este aceea a starii de "indignare a opiniei publice". Daca in CPP se gasesc : pericolul social, posibilitatea de a influenta martorii, etc, aiureala de mai sus cum a aparut?

Si eu mi-am pus de multe ori aceeasi intrebare. Mai ales in contextul in care arestul costa bani publici.
Poate ca este vorba despre acele cazuri indelung si insistent mediatizate, cazuri unde intr-un fel se fac presiuni asupra justitiarilor . Sigur ca aceasta motivare nu se regaseste in legislatie si ca atare la recurs ar trebui ca inculpatul sa castige si sa fie pus in libertate.
oricum sunt pusi in libertate in recurs. e indreptata eroarea...
intradevar in ultimul timp procurorul in motivarea si considerentele propunerii de arestare preventiva adauga aceasta " indignare a opiniei publice" legand-o de diverse articole aparute prin ziare, tot ca efect a informatiilor facute publice de catre purtatorii de cuvant ai Parchetelor, si asta tocmai pentru a intari acuzatiile aduse invinuitilor si a face dosar "beton". Insa e bine ca totusi instantele respecta dreptul la aparare al invinuitului si nu admite propuneri pe simple supozitii sau pareri ci doar cele care rezulta neindoielnic din probe.

Eu cred ca e foarte mult exces de zel sau mentalitate nepresarata cu drepturile obtinute de individ prin Conventie.
In opinia mea,este o cale sigura ca invinuitul sau inculpatul impotriva caruia s-a luat masura arestarii preventive sa obtina o sentinta favorabila la CEDO ,pe incompetenta crasa a unor magistrati,si pe banii nostrii.


andymaurul
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Rejudecare propunere de arestare preventiva ayahuasca ayahuasca credeti ca este posibil ca o instanta de recurs, care solutioneaza recursul inculpatului impotriva incheierii instantei de fond prin care s-a dispus arestarea ... (vezi toată discuția)
Recurs incheiere prin care s-a dispus prelungirea masurii arestului preventiv lori_moldovan lori_moldovan Conform disp. art. 159 alin. 8 teza II-a recursul declarat impotriva incheierii prin care s-a prelungit masura arestului preventiv trebuie sa se judece inainte ... (vezi toată discuția)
Mentinerea arestarii inculpatului Ilincav Ilincav Potrivit art. 300 alin. 1 si 2 C.p, in situatia in care inculpatul este trimis in judecata in stare de arest, instanta verifica legalitatea acestei masuri [b] ... (vezi toată discuția)