avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA-nelamurire
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA-nelamurire

Sunt PFA si in luna iulie nu am avut niciun venit. Pot sa trimit acea notificare cu venit 0 prin posta? Aceeasi notificare pot sa o trimit si la pensii si la somaj si la sanatate?
In cazul in care nu realizez niciun venit nici luna urmatoare mai trebuie sa mai trimit notificari sau in luna in care voi realiza venituri voi depune declaratii?
Eu nu prea inteleg diferenta intre activitate dependenta si independenta.Sunt traducator autorizat si pana acum treceam pe declaratii activitate independenta.Nu lucrez pentru nicio firma, ci fac traduceri ocazionale.Anul trecut am avut venituri doar in doua luni. In cazul acesta eu intru in categoria celor care trebuie sa plateasca aceste contributii?Mentionez ca sunt si salariata cu norma intreaga la o institutie care nu are legatura cu traducerile.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: A_NKA , utilizator 16:39, 25 August 2010
veti depune pe fiecare luna o declaratie cu 0 incasari sau dupa caz, cu suma incasata.
Orice persoana care realizeaza venituri in Romania trebuie sa-si plateasca asigurarile la pensie, sanatate, somaj, in functie de cumului tuturor veniturilor.
Exista si persoane exceptate de la plata acestor contributii, mai precis de la plata contributiei la fondul de pensii si somaj dar dvs. nu sunteti printre aceste persoane exceptate.
Multumesc !
Ce trebuie sa fac pentru suspendarea activitatii?Trebuie platite ceva taxe? Daca se suspenda activitatea se pierde si autorizatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 82/2010 in mo 638/10 septenbrie 2010 Alexandru Suteu Alexandru Suteu S-a modificat OUG 58/2010 . F important a fost eliminata litera f) de la Art.7, pct.2.1. din CF (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit cris2279 cris2279 Ce va trebui sa plateasca un PFA cu norma de venit fixa pe an (domeniu: Activitati de informatica) dupa aceste norme noi? Imi spuneti va rog un caz concret : ... (vezi toată discuția)
Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)