avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

PFA

In cazul in care am PFA si lucrez pe baza de contract si mai sunt si angajat cu carte de munca, mai trebuie sa platesc contributii la pensii, somaj, sanatate? Mai trebuie depuse declaratii?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Andra Denise Dinca , Avocat 20:52, 29 August 2010
trebuie sa platiti contributii la pensie , sanatate , somaj , pt. toate veniturile pe care le realizati.
Pai pentru PFA va trebui sa depuneti declaratiile privind veniturile realizate la AF pentru a plati impozitul pe venit. In legatura cu celelalte asigurari sociale, dat fiind faptul ca sunteti deja angajat, probabil ca angajatorul plateste taxele pentru dv. si prin urmare nu va mai fi necesar sa platiti si pentru PFA :)
un raspuns cu trebuie platite... un raspuns cu nu trebuie platite :D .. astept in cont. raspunsuri :) .... multumesc
raspunsul este da!daca obtineti venituri de natura profesionala , depinde ce fel de contract aveti! trebuie sa platiti contributiile la CAS, sanatate si somaj chiar daca aveti carte de munca, asupra veniturilor nete incepand cu data de 1 iulie , lunar ,daca obtineti veniturile lunar, atentie suma care este baza de calcul nu este venitul brut ci venitul net care rezulta din scaderea cheltuielilor deductibile,daca nu obtineti venituri in luna respectiva nu trebuie sa depuneti declaratie ci sa notificati casa de pensii ca nu a-ti obtinut venituri in luna sau lunile respective;
monimiron a scris:

raspunsul este da!daca obtineti venituri de natura profesionala , depinde ce fel de contract aveti! trebuie sa platiti contributiile la CAS, sanatate si somaj chiar daca aveti carte de munca, asupra veniturilor nete incepand cu data de 1 iulie , lunar ,daca obtineti veniturile lunar, atentie suma care este baza de calcul nu este venitul brut ci venitul net care rezulta din scaderea cheltuielilor deductibile,daca nu obtineti venituri in luna respectiva nu trebuie sa depuneti declaratie ci sa notificati casa de pensii ca nu a-ti obtinut venituri in luna sau lunile respective;

este un contract de prestari servicii (IT) pe o perioada de un an.. si sa zicem sa cunt platit o singura data... o factura

Alte discuții în legătură

Ordonanta 58/2010 lazarica18 lazarica18 Am PFA din anul 2000 cu activitati comerciale, sunt pensionata la limita de varsta si pana acum nu am platit decat datoriile catre Ministerul de finante, cu ... (vezi toată discuția)
-pfa: ele obtin 2 categorii de venituri: drepturi de autor si alte venituri. pentru alte venituri se aplica legislatia care a fost inaintea de oug 58 ContSters116443 ContSters116443 Buna ziua, In urma faimoaselor declaratii de astazi ale asa-zisilor ministri ai Muncii si Finantelor, cum ca \"PFA-urile obtin 2 categorii de venituri: ... (vezi toată discuția)
Contributii la sanatate ptr.conv.civile la asoc.de propr. catalinavalentina catalinavalentina Sotul meu a fost la Sanatate la Constanta si a intrebat el fiind administrator la o asociatie de proprietari (si angajat la alta societate), daca trebuie sa ... (vezi toată discuția)