avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Încãlcarea codului muncii ºi al contractului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Încãlcarea codului muncii ºi al contractului de muncã

Sunt un angajat din cadrul MApN şi anul acesta , sătul de atâtea neajunsuri şi nereguli am anunţat reprezentantul angajatorului (comandantul unităţii) asupra încălcării codului muncii , contractului demuncă şi chiar a regulamentului ce stă la baza acordării liberelor rezultate în urma activităţilor.În primele 3 luni ale anului am efectuat 704 ore , în următoarele 3 luni(după sesizare) am efectuat 738 ...Sistemul funcţionează aşa de cel puţin 10 ani de când îl cunosc eu .În urma raportării am primit răspuns neconcludent şi chiar ameninţări , toate acestea nu fac altceva decât să arate că şi lor le e frică să nu-şi piardă scaunul . Menţionez că răspunsul comandantului este trecut pe raport . Ce şanse reale am să-mi iau banii pe munca depusă ,şi care ar fi paşii pe care trebuie să-i urmez(contractul fiind valabil până la sfârşitul lunii viitoare)?! Mulţumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Cristi Mantea , utilizator 10:15, 28 August 2010
actiune in instanta.
avocat Cristina Popescu
Sanse reale? Zero pentru orele suplimentare efectuate in perioada noiembrie 2009-decembrie 2010. :(

Legea 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice, rationalizarea cheltuielilor publice, sustinerea mediului de afaceri si respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeana si Fondul Monetar International.
Art. 11 Prin derogare de la prevederile art. 119 din Legea nr. 53/2003 — Codul muncii, cu modificarile si completarile ulterioare, de la data intrarii in vigoare a prezentei legi pana la data de 31 decembrie 2010, munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite acordate pana la data de 31 decembrie 2010, pentru activitatea prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal in cursul anului 2009, si pana la data de 31 martie 2011, pentru activitatea suplimentara prestata in anul 2010.
Mulţumesc mult , nu ştian de aceste modificări . Oricum nu-i văd în stare să poată acorda orele suplimentare pentru că nu au fost în stare până acum săgestioneze programul de muncă şi au încălcat în mod flagrant codul muncii şi contractul de muncă ,bazânduse pe regulamente interne care nu spune nici că e albă nici că e neagră şi lor le e frică să recunoască că sunt legi pe care trebuie să le respecte .M-ar interesa să ştiu cum ar fi mai bine , să-mi dau demisia sau să cer rezilierea contractului de muncă pentru nerespectarea termenilor contractuali , ce mă sfătuiţi ?!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare bukmop bukmop Lucrez la o institutie de stat, bugetara. In luna decembrie ,ca toti bugetarii, trebuia sa lucram 142 de ore.Eu si alti colegi am lucrat 168 de ore datorita ... (vezi toată discuția)
Plata drepturi salariale prin nota lichidare gd gd ca urmare a pensionarii, prin NOTA LICHIDARE la plecare din instituite, va intreb daca am dreptul la [b]plata [/b] orelor suplimentare efectuate fiecare luna ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare - zile libere jalaboi jalaboi buna ziua! Conform noii grile de salarizare nu se mai platesc orele suplimentare. Vreau sa intreb orele suplimentare pot fi echivalent cu zile libere? (vezi toată discuția)