Buna ziua,
Am urmatoarea situatie: am achizitionat apartament in Casa P+1+pod + curte.
Sunt propiretarul ap. de la Et. 1 si a cotelor indivize aferente (50%)inclusiv podul care trebuie renovat (ploua inauntru, detetioarea elementelor de sustinere) printr-o investitie semnificativa.
Cel cu care sunt in indiviziune pe partile comune (nici macar nu e specificat pod) nu are bani si nu doreste sa contribuie.
Daca tot investesc banii numai din contributie proprie mi se pare normal sa imi revina mie podul.
Cum sa procedez ? Declaratie notariala ca renunta la cota indiviza aferenta este de ajuns(mentionez ca e posibil ca si curtea sa fie in cota indiviza desi cand am cumparat curtea era separata printr-un gard)?
Caut o solutie pe termen lung ca apoi sa il si pot intabula pe numele meu deoarece imi este frica ca atunci cand o sa il renovez sa ceara folosirea lui ulterioara sau sa interzica folosirea de catre mine a intregii suprafete sau sa emita pretentii de bani. Proprietarul sau mostenitorii.
multumesc pentru raspuns.
pentru a cumpara ceva ce exista in indiviziune nu trebuie intai iesire din indiviziune?
Mentionez ca nu numai podul (sau acoperisul ) e in indiviziune ci si o parte a curtii.
Ambele sunt declarate in acte drept cota indiviza, niciunul nefiind specificat in clar.
cum o sa se faca specificatia ca doar podul din toata cota indiviza e subiectul tranzactiei.
Si la notariat am intampinat nenumarate probleme in acest sens.
Multumesc,
Acoperis
impexrom
Ma poate ajuta cineva?
Locuiesc intr-un imobil cumparat prin legea 112,format din 10 apartamente,6 in corp A cu 4 scari,an constructie 1936 si 5 apartamente ... (vezi toată discuția)