avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reparare acoperis,platim toti,mai putin 2 apartamente...

sint proprietar al unui apartament de bloc si stau la ultimul etaj.vVecina s-a tot plins ca-i ploua in casa,drept urmare,s-a dus la asociatie sa se repare acoperisul...pina aici totul ok.Dar,mie nu imi ploua,ceilalti 2 vecini de la acelasi etaj 4 nu fac-motiv ca au facut acum 10 ani,iar concluziile sint:
1)toata lumea da 1oo ron avans lucrare/apartament,minus cei 2 vecini
2)m-am interesat la alte 2 asociatii care au spus ca se poate izola ap vecinei intrind maxim 1 m pe acoperisul meu,platim toti,dar asta scade cheltuielile pe scara,ceea ce n-ar fi tocmai rau;
3)sefa de asociatie ma obliga sa fac si ap meu,pe motiv ca are acordul primariei,desi jumatate plus 1 din vecini nu vor sa plateasca si nu au fost de acord cu reparatia.....
4)acelasi motiv ca am reparat eu personal acoperisul aferent ap meu il pot invoca si eu pt scutirea platii
intrebare:ce e legal si ce nu din toata nebunia asta?
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 10:05, 1 Octombrie 2010
1-Acoperisul este parte comuna,a carei c/v de intretinere/reparatii se impune si se percepe de la toti proprietarii ,conform cota parte indiviza,fara exceptii si fara derogari
2-Tehnic,o izolatie pentru a putea fi garantata o perioada trebuie sa fie realizata pe intreaga suprafata,nu pe scari/tronsoane/apartamnete.De altfel executantii nu acorda,garantie pentru lucrari partiale
3-
Art 24 din L nr 230/2007 Hotararile adunarii generale a asociatiei de proprietari sunt obligatorii si pentru proprietarii din condominiu care nu au fost prezenti la adunarea generala
Acoperisul se afla in proprietatea comuna fortata si perpetua a tuturor proprietarilor de apartamente din acel imobil. Regula este aceea ca totii proprietarii din astfel de imobile au drepturi si obligatii comune asupra suprafetelor comune, proportional cu cota parte individuala. In consecinta la repararea acoperisului trebuie sa contribuie toti coproprietarii.
Fiecare asociatie in parte are dreptul de a stabili, pe baza acordului proprietarilor modul concret in care sa contribuie fiecare la plata reparatiilor. Se poate conveni ca, in cazul repararii partiale a acoperisului, reparatia sa fie suportata de fiecare coloana in parte, iar daca reparatia s-a facut pe cheltuiala unuia sau unora dintre proprietari, acestia pot cere in instanta plata de la ceilalti proprietari, evident si restul sumelor cheltuite cu judecata, etc.
Pentru cealalta parte de acoperis, acordul primariei nu poare suplini acordul proprietarilor, cu atat mai mult cu cat restul acoperisului nu are probleme.
deci,pot trage concluzia ca ori se face tot acoperisul pt a avea si garantia lucrarii si platim toti,ori face doar vecina si plateste coloana dumneaei?
Puteți intelege ca daca ”nu ploua acum” sigur se va intampla.
Un acoperiș ,o terasa nu trebuie peticit.Faceți efortul financiar pentru aceasta
lucrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face - reparatie acoperis de unul singur Alex spintecatoru Alex spintecatoru Salut, vecina de la etaju 4 nu are acoperis, iar cand ploua , ploua la ea in toata casa ,si imi plaua si mie , am vorbit cu ea sa rezolve problema ,de ast ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)
Plata acoperis tvictory68 tvictory68 Stau intrun bloc cu acoperis si vrem sa-l reparam, dar nu vor toti vecini sa contribuie cu bani. Cum se poate legal sa-i facem si pe ceilalti locatari sa ... (vezi toată discuția)