avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis in bloc fara asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis in bloc fara asociatie

Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol).
Nu avem asociatie de proprietari si am inteles ca prin incadrarea cladirii nu este obligatoriu sa avem). Noi stam la ultimul etaj si a inceput sa ploua in pod si sa se si infiltreze in camere. Vecinii de pe coloana nu vor sa participe la reparatia acoperisului. Ce am putea sa facem in acest caz? Daca facem un efort si reparam acoperisul exista un cadru legal prin care ei sa nu mai beneficieze de spatiul de depozitare din pod pana la achitarea partii lor?
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2022
Acoperis22, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 14:41, 15 Iunie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, exista un cadru legal (codul civil) prin care sa-i obligati, prin instanta, sa plateasca partea lor. Doar sa aveti documente.
CAPITOLUL IV
Proprietatea comună
SECŢIUNEA a 3-a
Coproprietatea forţată
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune
(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
[ link extern ]

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial notifcati oficial vecinii care nu intelg sa contribuie la asigurarea starii tehnice a partii comune de condominiu sa achite cota individuala executie reparatie acoperis
Daca vecinii sunt reticenti,aveti dreptul sa promovati actiune in instanta pentru recuperare c/v reparatie acoperis

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ... AndreeaOnute AndreeaOnute Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ale coproprietatii într-un bloc și va rog sa ma ajutați. Avem un pod mare care poate fi ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)
Plata reparatii acoperis bloc maria1956 maria1956 Stau la bloc la et.4 (nu avem asociatie) si am reparat acoperisul de cateva ori,( la inceput a fost carton apoi tabla insa tot exsta scurgere de apa pe pereti ... (vezi toată discuția)