avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ...

Bună ziua. Am o nelămurire în legătură cu unele aspecte ale coproprietatii într-un bloc și va rog sa ma ajutați. Avem un pod mare care poate fi utilizat, însă doar 9 persoane au anexe și îl folosesc, doar aceștia având cheia de la el. Șeful scării vrea sa ne oblige sa plătim toți egal pentru repararea acoperișului, iar unii dintre noi care nu folosim podul nu suntem de acord. Menționez ca nu avem asociație de proprietari, dar ne amenință că o sa facă asociație și atunci nu o sa avem de ales între a plăti sau. Îmi puteți spune va rog ce soluții sunt?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:13, 18 Februarie 2021
Nu-mi poate da nimeni un răspuns, vă rog?
Podul si acoperisul sunt parti comune diferite. Daca podul este in folosinta exclusiva doar a unora dintre proprietari, tot ce tine de reparatia podului le apartine. Pentru reparatia acoperisului se aplica art. 654 din codul civil, iar suma nu se imparte in mod egal, ci proportional cu cota parte indiviza.
.
Art. 654
Cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune

(1) În lipsa unor prevederi legale sau înţelegeri contrare, fiecare coproprietar suportă cheltuielile legate de întreţinerea, repararea şi exploatarea părţilor comune, în proporţie cu cota sa parte.
(2) Cu toate acestea, cheltuielile legate de părţile comune folosite exclusiv de către unii dintre coproprietari cad în sarcina acestora din urmă.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reparatie acoperis in bloc fara asociatie Acoperis22 Acoperis22 Buna ziua! Locuim intr-un bloc vechi ( rusesc) cu 2 apartamente pe etaj ( 6 in total pe scara, dintre care 2 la demisol). Nu avem asociatie de proprietari si ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis, fara asociatie si fara acces la spatiul mansardei Mihai RMS Mihai RMS Buna ziua, am tot citit despre reparatia acoperisului ca fiind parte comunca, dar mai am cateva nelamuriri si as dori daca se poate sa le clarific. Nu este ... (vezi toată discuția)