avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 639 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... declaratie PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

declaratie PFA

Buna ziua,
Sunt PFA si fac facturi ocazional (am avut o lucrare in martie, si una in aprilie - anul acesta) venitul fiind aproximativ 2000 RON.
Nu am contract cu Casa de Pensii sau cu CAS pentru ca eu sunt angajat cu carte de munca, si mi s-a spus ca nu trebuie sa mai fac.
Platesc impozit pe venitul estimat, trimestrial.
Acum cu aceasta modificare adusa legislatiei, sunt hotarat sa inchid PFA, pentru ca nu merita sa alerg in fiecare luna la o multime de cozi

Va rog sa imi spuneti si mie daca se poate, daca in situatia descrisa mai sus, trebuie sa ma duc la ghisee in fiecare luna si sa completez declaratii.

Va multumesc frumos, o zi placuta.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
cosmin_eugen, utilizator
Cel mai recent răspuns: c.oana , utilizator 18:21, 25 August 2010
In aceeasi situatie sunt si eu. Sunt traducator si nu realizez venituri in fiecare luna (de ex. din luna iunie nu am mai taiat nici o factura pana acum). Am discutat cu un inspector al Garzii Financiare care tocmai avea OUG-ul in mana si mi-a explicat ca din punctul lor de vedere, daca nu realizezi venituri lunar sau trimestrial (asta insemnand 3 luni consecutiv) si mai mult decat atat, daca veniturile tale nu sunt realizate pe baza unui contract incheiat cineva, prin care prestezi servicii, te incadrezi la venituri ocazionale si deci, nu trebuie sa platesti contributii.
Acum, intrebarea mea este, cine are competenta sa stabileasca la ce fel de venituri ma incadrez? (functionarii de la ghiseenu cred ca au aceasta competenta). Cine imi da mie o hartie oficiala in care sa spuna clar unde ma incadrez, astfel incat sa fiu acoperita?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa- unde ma incadrez, la venituri repetitive sau ocazionale? c.oana c.oana De cand a iesit OUG 58/2010, am citit o groaza de interpretari privind sintagma \"venituri repetitive/ocazionale\". Sunt in ceata totala. Sunt profesor cu ... (vezi toată discuția)
Contributii pfa claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Imi cer scuze daca o sa ma repet dar am citit mesajele de forum si nu reusesc sa inteleg. Am, o rugaminte: va rog sa imi explicati daca am PFA ... (vezi toată discuția)
Traducator debusolat... MeGabyS MeGabyS Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in ceea ce priveste \"taxele\" pe care un traducator PFA trebuie sa le achite la Finante. Situatia mea est urmatoarea: ... (vezi toată discuția)