avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notar dubios. Rog sfat.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notar dubios. Rog sfat.

Buna ziua,
As dori o parere in legatura cu o problema. Urmeaza in cateva zile ca impreuna cu alte 4 familii sa facem apartamentarea, pentru apartamentele achizitionate intr-un bloc din Timisoara. Proprietarul blocului insista sa incheiem actele necesare la un notar din Arad desi in Timisoara sunt destul si ne purtam pe drum degeaba pana la Arad. Intrebarea mea este: exista anumite motive dubioase pentru care proprietarul ar fi propus un notar din alt oras? Sa fim atenti la ceva anume? Pot aparea probleme? As aprecia un sfat cat mai rapid intrucat luni mergem sa facem apartamentarea. ( mentionez ca am mai avut probleme cu proprietarul si de aceea mi s-a parut dubioasa propunerea unui notar din alt oras)
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:11, 27 August 2010
Daca aveti dubii mergeti la un notar din Timisoara.
Pur si simplu dorinta de a merge la un alt notar nu reprezinta un motiv de alarmare. La nivel teoretic, indiferent de ce birou notarial apelati, problema voastra va primi acceasi rezolvare.
O eventuala explicatie ar fi "interesul" proprietarului de a aduce cativa clienti in respectivul BN. Taxele difera de la un birou la altul.
De ce nu va angajati un avocat care sa va insoteasca la notar si sa va asiste la intocmirea actelor ? Daca proprietarul blocului si notarul sunt de buna credinta nu au de ce sa se opuna.
Deci pina la urma nu notarul e "dubios" ci proprietarul. Pe notar nici nu l-ati vazut, dar deja e dubios.
Are dreptul de a nu avea incredere in notar.
Are dreptul de a-si angaja avocat si sa mearga insotit la notar.Notarul nu poate face nimic dubios daca aveti si avocat care va asista si analizeaza ceea ce veti semna.
Mai mult de atat, avocatul poate redacta chiar el actul juridic si notarul doar va aplica stampila sa pe act.
In acest caz, oricat de dubios ar fi notarul daca actul este redactat de avocat nu se poate sa fiti prejudiciat.
In general asa ar trebui sa se procedeze, fiecare parte sa aiba cate un avocat si notarul doar sa ia act de vointa partilor care sunt aparate de avocati.Adica, notarul nu poate fi decat corect, impartial, in asemenea situatii.
Insa in Romania, spre deosebire de alte state civilizate, oamenii considera ca notarul este si avocat...ceea ce pe unii i-a costat enorm, altii au ramas pe drumuri, etc...
Dar, aceste aspecte nu ne pot duce la concluzia certa ca notarul nu a fost corect, ci doar ca acei oameni nu au inteles sa isi ia masuri de precautie si sa isi exercite dreptul de a-si angaja avocat care sa le acorde asistenta juridica calificata.
Ceea ce semnati la notar are putere de lege intre partile contractante...

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Procura notar deutschland asivst asivst Am o intrebare legata de o procura. Am facut o procura fiului meu pentru a-mi transfera banii din tara in Germania si a-mi inchide contul.Procura am scris-o ... (vezi toată discuția)
De ce clauze sa ma feresc? cata87scn cata87scn o prietena de-a soacrei mele,varsta de 77 de ani mi-a propus mie si sotiei mele sa imi dea casa ei cu contract vanzare-cumparare cu conditia ca eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare la notar sau avocat adilupau adilupau Buna ziua! doresc sa cumpar un apartament intr-un imobil nou ce urmeaza a fi construit. (momentan are doar fundatie) in acest sens mi s-a propus semnarea ... (vezi toată discuția)