avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Procura notar Deutschland
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Procura notar Deutschland

Am o intrebare legata de o procura.
Am facut o procura fiului meu pentru a-mi transfera banii din tara in Germania si a-mi inchide contul.Procura am scris-o personal la calculator, am mers la un birou notaril in orasul unde locuiesc, am semnat in fata notarului apoi am mers l tribunal pentru apostila.In tara, juristul banci spune ca o astfel de procura nu este buna pentru ca trebuia scrisa in limba germana sau engleza ca notarul sa inteleaga testul. Eu am mai facut astfel de procuri pentru a obtine acte din tara si au fost ok. Din cate stiu, atat Romania cat si Germania sunt semnatare ale Conventiei de la Haga iar actele trebuiesc supuse apostilari dar nu am gasit nici o lege prin care sa imi interzica scrierea in limba mea, pentru tara mea a unei imputerniciri.
Care este defapt realitatea? Are banca dreptate sau este un artificiu pentru a imi ingreuna transferul?
Cel mai recent răspuns: asivst , utilizator 21:33, 8 Noiembrie 2013
Stimate forumist,
Cred ca procedura este diferita si, poate pentru dvs. nu este o diferenta, in realitate ea exista.
Din informatiile pe care le-ati dat pe forum, procedura utilizata de dvs este legalizarea de semnatura. Ce inseaman aceasta? Inseama ca dvs v-ati dus la un notar cu un inscris redactat de dvs, cum ati dorit, notarul v-a identificat si a dat o incheiere de legalizare de semnatura. Chiar daca exista apostila, totusi aceasta nu schimba valoarea juridica a actului prezentat bancii, aceea de inscris sub semnatura legalizata, iar nu inscris autentic. In relatia cu bancile, prevederea este expresa de procura autentica. Autentificarea unui act presupune ca notarul public sa intocmeasca actul, sa-i verifice conformarea la legislatie si, mai ales, sa ia act de vointa dvs. Si inscrisurile autentice trebuie sa aiba apostila. Aceste inscrisuri autentice pot fi intocmite si biling. Daca va este mai usor, puteti cere autentificarea direct in limba romana la Consulat. Practic, in acest mod, nu mai aveti nevoie de traduceri.
Cu stima.
ca unul care m-am confruntat și am avut ”N” probleme cu unii notarii din Germania, cu diferite acte semnate de aceștia și efectele lor (unele chiar păgubitoare ca să nu le zic dezastruoase), care am susținut câteva procese cu acte semnate de unii notari germani, implicate fiind persoane din ambele state, cu varii situații, cu conflicte privind bunuri și persoane de pe unul sau celălalt teritoriu etc etc nu doresc a intra în ”parohia” notarilor de pe acest forum dar : spre binele dvs. ar trebui să folosiți procură în ambele limbi cu text identic, pe aceeași procură : în primul rând pt. credibilitate.În dreptul german, treburile stau cu totul diferit față de dreptul român/românesc.Notarii din Germania semnează precum ”primarul”.Unii notari din Germania fac ceea ce le solicită clienții, alții, mai cunosc puțin din dreptul românesc și folosesc spre exemplu, sintagma: ” . . . deși numitul . . . a fost încunoștiințat că acest cabinet de notar public nu cunoaște bine dreptul român, a insistat a-l redacta și semna astfel/în această formă”.
Va multumesc pentru raspuns. Eu inainte de a face aceasta procura, am sunat banca si am spus ce doresc iar Doamna care a raspuns si al carei nume nu l-am retinut mi-a spus: faceti o procura si treceti toate operatiile pe care trebuie sa le efectueze imputernicitul. Daca ar fi recomandat Consulatul ca la actul de identitate ar fi fost ok, m-as fi dus.
Va multumesc frumos,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura cu apostila din sua infojuridic infojuridic Buna ziua, Un caz in care vanzatorul are o procura cu apostila din SUA. Articolele sunt din legea notarilor 36/1995. Pe mine ma intereseaza daca: - ... (vezi toată discuția)
Procura facuta in germania la notar e valabila la anaf? Filia Filia Eu sunt cetatean german, nu mai am cetatenie romana. Fratele meu are nevoie in Romania la vanzarea casei de procura, sa obtina pentru mine un nr. identificare ... (vezi toată discuția)
Procura pt dezbaterea mostenirii - consulat sau apostila? NickN70 NickN70 O procura pentru dezbaterea mostenirii si eliberarea certificatului de mostenitor, realizata in strainatate, trebuie NEAPARAT sa fie facuta la un Consulat al ... (vezi toată discuția)