avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj

pot aplica pentru somaj daca imi dau demisia si stau in preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:52, 25 August 2010
Încetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.
chiar daca fac cele 15 zile de preaviz?
Chiar daca stati in preaviz.Numai daca inceteaza CM din motive neimputabile dvs.puteti beneficia de somaj daca indepliniti si cealalta conditie-sa aveti lucrate 12 luni in ultimile 24
Chiar daca efectuati acele 15 zile de preaviz .... incetarea c.i.m. prin demisie nu intra in categoria motvelor neimputabile prevazute de lege pentru a va da dreptul de a beneficia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj Angela91 Angela91 Buna ziua, As dorii sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de somaj,dupa efectuarea perioadei de preaviz la locul actual de munca, tinand cont de faptul ... (vezi toată discuția)
Conflict de munca krisseftika krisseftika Buna seara. Sunt in conflict cu patronul la care lucrez, si as dori sa-mi caut un alt loc de munca; si as vrea sa stiu daca imi gasesc un alt serviciu, cum ... (vezi toată discuția)
Drept pentru ajutor somaj Pattila Pattila O persoana care este angajat la o firma si încetează să lucreze prin demisie are dreptul la somaj? (vezi toată discuția)