avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general intreprinderile individuale fara salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

intreprinderile individuale fara salariati

Ce contributii platesc intreprinderile individuale, daca nu au salariati?
Stiu doar despre acel impozit de 16%, la venit.
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 12:16, 26 August 2010
daca aveti plati anticipate platiti si contributia la asigurarile de sanatate la venit la fiecare termen de plata a impozitului!
monimiron a scris:

daca aveti plati anticipate platiti si contributia la asigurarile de sanatate la venit la fiecare termen de plata a impozitului!

Dacă se poate aş dori un răspuns. În cazul unei intreprinderi individuale infiinţata în cursul anului 2010 cum se declara şi se plăteşte această contributie de asigurări de sănătate, avand in vedere că incă nu am niciun venit şi faptul că sunt angajat cu contract de muncă la o altă societate comercială unde mi se retin toate contributiile aferente: CAS, somaj, sănatate?
Multumesc mult!
daca nu realizati venituri nu incheiati nici un contract cu casa de sanatate si nici nu depuneti declaratie pana in momentul cand incepeti sa desfasurati activitate si sa obtineti venituri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass pe 5 ani in urma acatanas acatanas Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: din anul 2002 pana in prezent sunt angajata cu CIM la o firma unde mi s-au platit regulat toate contributiile ... (vezi toată discuția)
Taxe pfa daca ai si calitatea de salariat Zaicick2009 Zaicick2009 buna ziua, as vrea sa imi infiintez un pfa, dar sunt un pic bulversata in privinta taxelor obligatorii. am auzit mai multe variante cum ar fii: - daca ai ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite platite in cazul unui contract de comision luteciprian luteciprian Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o privita : contractul de comisionare. In momentul de fata lucrez la o firma, as dori sa stiu ce taxe si ce ... (vezi toată discuția)