avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general platile de contributii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

platile de contributii

Buna ziua.As dori sa stiu daca lucrand in cadrul postei romane si am si un pfa mai platesc contributiile aferente ca pfa stiind faptul ca posta romana imi opreste lunar cas,cass si somaj .Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Monica Miron , Consultant fiscal 12:11, 26 August 2010
da platiti si contributiile aferente pfa somaj, cas, sanatate la venitul net realizat in luna respectiva incepand cu data de 1 iulie!
Daca nu ati platit pana acum nimic pentru PFA veti fi obligata sa platiti contributiile pt.: pensie, somaj si sanatate aferente veniturilor realizate prin PFA pe ultimi 5 ani sau de la momentul infiintarii PFA , daca perioada este mai mica de 5 ani.
PFA platea si pana acum contributii la: pensie, somal , sanatate.
Ultima modificare: Miercuri, 25 August 2010
Gabriel Trifu, Avocat
trifugabriel a scris:

PFA platea si pana acum contributii la: pensie, somal , sanatate.

Eu nu cred. Unde scrie ?
numai pentru sanatate era obligatoriu pana acuma pentru cei care aveau contract de munca si obtineau si venituri din activitati independente, in nici un caz nu era obligatoriu pentru somaj si si pensie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - contributii obligatorii atepelus atepelus Ce contributii sunt obligatorii?-sanatate/somaj/pensie/etc Multumesc! (vezi toată discuția)
Contract de mandat elena stan elena stan Buna ziua, Intrebare: Ce plati trebuie sa plateasca la stat o persoana care a incheiat un contract de mandat cu o firma ( asigurari) ? Se aplica ... (vezi toată discuția)
Plata la casa de pensii si casa de sanatate ioana81 ioana81 buna ziua.Sotul meu lucreaza in calitate de persoana fizica autorizata( instructor auto),cotizeaza la casa de pensii pt. vechime si la CAS si as vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)