avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Lucrez cu jumatate de norma, voi beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Lucrez cu jumatate de norma, voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului?

spuneti-mi si mie daca daca lucrez cu jumatate de norma pot beneficia de indemnizatie .
Cel mai recent răspuns: CATALINA78 , utilizator 22:30, 25 August 2010
O.U.G. 148/2005 republicata precizeaza ca persoanele care in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap).

Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole.

Legea nu face nici o distinctie intre jumatate de norma si norma intreaga, deci important este sa realizati venituri profesionale pentru care sa platiti impozit pe venit.

v-am mai raspuns o data:)
am inteles.multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pot obtine daca am 10 zile lucratoare intrerupere pe cartea de munca roberta22 roberta22 din aprilie 2008 si pana in prezent am lucrat la 3 firme ,intre 29 septembrie 2009 si 13 octombrie 2009 am intrerupere pe cartea de munca.in aceste conditii ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului deea611 deea611 am si eu o intrebare legata de cele necesare pt a primi indemnizatia pt copil.daca lucrez cu jumatate de norma am aceleasi drepturi ca cele care lucreaza norma ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autorr si indemnizatie crestere copil crismari crismari Buna ziua Intrebare: la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului, se iau in calcul si veniturile din contract de autor? si inca o intrebare: 85% ... (vezi toată discuția)