avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil pot obtine daca am 10 zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil pot obtine daca am 10 zile lucratoare intrerupere pe cartea de munca

din aprilie 2008 si pana in prezent am lucrat la 3 firme ,intre 29 septembrie 2009 si 13 octombrie 2009 am intrerupere pe cartea de munca.in aceste conditii pot intra in concediu crestere copil avand in vedere ca in prezent lucrez la o firma pe perioada determinata ,avand in vedere ca nasterea copilului este in aprilie anu acesta si momentan lucrez la o firma pe perioada determinata la care nu lucram pana in aprilie 2010 cand s-a nascut copilul,la aceasta firma lucrez din mai <singura intrerupere fiind cea de care v-am spus>

va multumesc pentru raspuns ,cosmin
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 06:23, 26 August 2010
O.U.G. 148/2005 republicata precizeaza ca persoanele care in ultimul an, anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani (3 ani in cazul copilului cu handicap).

Prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activitati independente, din activitati agricole.

cum si in septembrie 2009 si in octombrie 2009 (chiar daca nu luna intreaga) s-au realizat venituri profesionale, va incadrati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditiile acordare indemnizatie crestere copil alinaiordache alinaiordache buna,numele meu este Alina,am 24 de ani si am si eu mare nevoie de ajutor : in momentul acesta nu lucrez si nu beneficiez nici de ajutorul de somaj.atat eu cat ... (vezi toată discuția)
Lucrez cu jumatate de norma, voi beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului? CATALINA78 CATALINA78 spuneti-mi si mie daca daca lucrez cu jumatate de norma pot beneficia de indemnizatie . (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani annynna2003 annynna2003 Buna ziua, Am o fetitza de 10 luni si sunt in concediul pentru cresterea copilului pana la 2 ani si iau indemnizatia de 85% din salariu. Recent am ramas ... (vezi toată discuția)