avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... contributie parti comune incalzire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

contributie parti comune incalzire

nu este posibil tehnic vorbind sa pui semnul=intre transportul de caldura si transferul de caldura in orice instalatie corect facuta diferenta de temperatura intre tur si retur este de 15grade care la o temperatura de intrare pe tur de 60de grade inseamna 25%transfer de caldura print-un calorifer care are o suprafata radianta de 10m2 in timp ce coloana care aduce agentul termic are max 0.6m2la o camera de bloc de 19m2 cum am putea ataca in justitie rahatu asta de hotarire a unor cretini
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:01, 26 August 2010
15% - 30% este vorba de procentul total de agent termic pentru partea comuna din intreaga factura pentru incalzire. Restul de 85 - 70% este consumat in caloriferele din apartamente.

Nu are nicio legatura returul si turul pentru ca nu se pune in discutie pierderea de caldura, ci proportia intre partea comuna si partea individuala din valoarea facturii.
Cu alte cuvinte nu punem in discutie cum se calculeaza factura la furnizor (ca nu avem noi cum sa stim, ca simpli consumatori), ci cum impartim factura care vine la bloc intre partea comuna si partea individuala.

Asa sunt facute calculele pe tabelele centralizatoare in cazul blocurilor cu repartitoare, calcule facute pe baza ordinelor ANRSC.

Aveti la indemana acest ordin si puteti sa-l contestati in justitie.

Interventie mderator
Va rog sa folositi un limbaj decent pentru ca nu este nimeni obligat sa va citeasca mezeriile, inclusiv pe mesaj privat.
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza corect incalzirea unui apartament? MihaelaC1987 MihaelaC1987 Buna ziua...locuiesc intr-un bloc cu 10 etaje, unde in urma cu 3 ani au venit administratora blocului insotita de un reprezentant de la centrul de termoficare ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa renunt la repartitoare costachedd costachedd Bloc 4 etaje, 2 scari, 18 apartamente/scara, apartamente cu 4 si 2 camere. Locatarii au hotarat sa renunte la repartitoare si au ales sistemul pausal . La ... (vezi toată discuția)
Calcularea consumului de energie termica pentru apartamentele debransate 1970 1970 buna ziua, 1.Va rog sa-mi spuneti cum calculez consumul de energie termica pentru un apartament debransat total. Mentionez ca apartamentul are o suprafata ... (vezi toată discuția)