avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ord 58 / 2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ord 58 / 2010

asociatiile de proprietari intra sub incidenta OUG 58/2010?
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
OANA GHEORGHE, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:36, 21 Septembrie 2010
Persoanele care au incheiat conventii de prestari servicii cu asociatiile de proprietari datoreaza contributii individuale de asigurari
A fost raspunsul din 31 August 2010 postat de Drd. Ana Cioriciu Stefanescu la intrebarea:Persoanele care au incheiate contracte de prestari de servicii din cadrul asociatiilor de proprietari platesc contributii individuale de asigurari sociale, asigurari sociale de sanatate si asigurari de somaj?
Cele 2 raspunsuri nu se contrazic, ci se completeaza reciproc. Raspunsul dat, pe scurt in titlu, se refera la acele persoane care obtin venituri de la asociatie ce "reprezintă singura sursă de venit sau sunt obtnute pe langa veniturile de natura salariala".
Cititi intregul articol
www.avocatnet.ro/content/art...
deci pentru orice lucrare facuta la bloc de un "om priceput la toate" trebuiesc platite contributii sociale? nu prea inteleg " numai daca veniturile au caracter exclusiv"!? adica daca este salariat in alta parte nu plateste contributii pentru lucrarile facute la bloc( daca sunt ocazionale)?
Dar administratorul care "realizeaza venituri cu caracter repetivit" si este salariat are datoria de a-si plati contributiile, am inteles bine?
Sa inteleg ca voi intra in somaj de la bloc si sa fiu si angajata cu CIM ?
In legatura cu raspunsul "Pensionarii sunt scutiti de plata asigurarii sociale, celei de sanatate si a somajului, chiar daca insumeaza venituri din alte surse", am o intrebare. Se poate considera pensionar o persoana care beneficiaza de pensie de urmas?
Anniemax a scris:
In legatura cu raspunsul "Pensionarii sunt scutiti de plata asigurarii sociale, celei de sanatate si a somajului, chiar daca insumeaza venituri din alte surse", am o intrebare. Se poate considera pensionar o persoana care beneficiaza de pensie de urmas?

:) Imi place intrebarea dvs.

Pensionarul nu este o persoana in varsta, bolnava etc. Pensionar este orice persoana care beneficiaza de una dintre categoriile de pensie prevazute de Legea nr. 19/2000, iar pensia de urmas se numara printre acestea.

Alte discuții în legătură

Contribuii pfa pensionar mihail ch. mihail ch. O persoana cu PFA care de trei luni este in pensie pentru limita de varsta, dar continua activitatea, mai trebuie sa depuna declaratia de CAS? conform ... (vezi toată discuția)
Pfa platitor de contributii sociale gabihob gabihob Un expert contabil este angajat cu contract de munca pe durata nedeterminata pe post de economist la o societate comerciala. In afara orelor de program ... (vezi toată discuția)