Am termen la jud de serv. pt luni, in legatura cu un dosar de cesiune depus, deja la onrc.Am facut act contitutiv actualizat, act aditional de cesiune, in care am cuprins mai multe lucruri printre care si schimbare sediu, in acelasi judet, dar localitati diferite.Problema: tipa care a cumparat firma are contract de inchiriere pentru vreo 3 luni, pe spatiu, o afacere tip pensiune, urmand sa cumpere acel spatiu cat de curand; proprietarul cladirii, o soc. com. a mai inchirat acest spatiu unei alte societati, prin contract de inchirere, dar ac. soc. nu si-a respectat obligatiile contractuale, de fapt nu a mai prestat activitatea pt. care inchiriase spatiul dar nici la registru nu a radiat punctul de lucru sau sediul, astfel ca la registru apar 2 firme cu aceeasi adresa , aproximativ ( o adresa a propr. iar alta cu ceva adaugat a chiriasului) iar clientei mele proprietarul i-a facut contract de inchiriere pe aceeasi adresa ca si primei firme, care nu face, fizic, nimic, in acel spatiu ( nici nu mai sunt de gasit); a venit cu declaratie pe propria raspundere de la proprietar, cum ca acesta considera contractul incheiat cu prima firma, nu primeste nici o chirie si ca, mai mult, o sa vanda clientei mele spatiul.Cu toate acestea judecatoarea ne-a dat termen.Ce pot face in aceasta situatie? cum vine treaba cu instanta pentru radierea primei firmei, a sediului? nu e oare suficienta declaratia proprietarului ca nu i-a nici o chirie, ca acolo nu e nimeni? ca vrea sa vanda afacerea? sper sa se inteleaga toata aceasta poveste, multumesc1:">
legea spune ca fi doua soc com la aceeasi adresa daca spatiul o permite.cate camere are respectivul spatiu? poti reface contractul de inchiriere pe o alta camera decat ce a avut inchiriat anterior proprietarul sau poti face un contract de subinchiriere cu acordul proprietarului cu firma care are acelasi sediu.
De ce nu reziliaza proprietarul contractul de inchiriere ptr neachitarea pretului????????
Asta e solutia. Si oricum, contractul de inchiriere inceteaza prin schimbarea de proprietar, in afara de cazul daca nu s-a prevazut in contract faptul ca respectivul contract continua si in acest caz. Asta trebuie sa ii explici la doamna judecator.
Pt sediu social
marytza
Buna, se poate face sediul social al unei societati la o adresa unde deja proprietarul a semnat un contract de inchiriere cu o alta persoana fizica. La aceasta ... (vezi toată discuția)