avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Contract de lucrari - taxa 0,7% Inspectoratul de stat ...
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Contract de lucrari - taxa 0,7% Inspectoratul de stat in constructii??

Buna ziua,

Suntem o institutie publica si avem in derulare mai multe investitii, finalizate prin contracte de lucrari.

Conform Legii nr. 10/1995 privind calitatea in constructii, la art. 40 se stipuleaza ca: "Investitorii sau proprietarii vor vira lunar către Inspectoratul de Stat în Construcţii - I.S.C. din subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Transporturilor şi Locuinţei o sumă echivalentă cu o cotă de 0,70% din cheltuielile pentru executarea construcţiilor......."

Intrebarile mele ar fi:

1. la fiecare situatie de lucrari adusa lunar de constructor, din valoarea totala a facturii se achita 0.7% la Inspectoratul de Stat in constructii?

2. daca factura adusa lunar de constructor include defalcat atat productia (executia) pe luna respectiva cat si garantia de buna executie care trebuie sa i se restituite in contul pus la dispozitie de el (intrucat in fisa de date garantia a fost prevazuta ca se resituie prin retineri succesive la facturi), insumand ambele o valoare totala, se va vira 0.7% din intreaga valoare a facturii sau se scade garantia?

3. cei 0.7% se achita din valoarea totala a facturii cu sau fara TVA (care e baza legala unde e precizat ca se achita cu sau fara TVA)?

Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Taxe inspectoratul de stat in constructii Florescu Madalina Florescu Madalina Buna seara Va rog un ajutor in urmatoarea problema: am obtinut o autorizatie de demolare pentru un imobil. Trebuie sa depun o instiintare la ISC cu privire ... (vezi toată discuția)
Declarare contructie la impozite si taxe-primarie dorinaioa dorinaioa Buna ziua, reprezint o institutie publica platitoare de TVA ...recent am finalizat lucrarile la o investitie- cladire.... in contabilite am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)
Garantii de buna executie negut_dorina negut_dorina buna ziua,am si eu o intrebare sa facut o factura de vanzare pe garantie de buna executie cum o inregistrez? este facuta fara tva si se incaseaza prin banca la ... (vezi toată discuția)