avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale sediu social pe spatiu inchiriat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

sediu social pe spatiu inchiriat

Buna ziua,
Am inchiriat un spatiu de la o firma (contract intre mine ca persoana fizica, si respectiva firma).
Intentionez sa infiintez o societate al carei sediu social (nu punct de lucru) va fi pe acest spatiu.

Este necesar un alt contract in acest scop intre firma in curs de constituire si proprietariul spatiului? Sau este suficient contractul de inchiriere pe care il detin?

Multumesc mult pentru timpul acordat.
cc
Cel mai recent răspuns: cristian.codreanu , utilizator 21:49, 19 Octombrie 2007
Ar trebui sa fie pe societatea in curs de constituire.
Dar, despre ce spatiu e vorba?
Daca este apartament de bloc sa aveti grija de restrictiile impuse de legea soc. comerciale.
Sau un contract de subinchiriere intre dvs. si societatea in curs de constituire, daca prin contractul de inchiriere este permisa subinchirierea.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Spatiul este la parterul unui bloc (intreg parterul e cu spatii comerciale).
Inteleg ca ar fi fost mai bine sa inchiriez direct pe firma, nu ca persoana fizica mai intii... Dar s-ar fi putut face contract intre persoana juridica (proprietara spatiului) si o societate in curs de infiintare?
cc
Da, cu acesta mentiune
S.C ....SRL societate in curs de constituire avand denumirea rezervata conform dovezii....reprezentata prin ....
Multumesc mult de tot, m-am "luminat" acum :)
cc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comodat laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, O societate comerciala are un contract de comodat incheiat cu o persoana fizica asupra unui spatiu . S.C. poate sa inchirieze acest spatiu unei ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli realizate inainte de infiintarea efectiva a firmei cosminm.toma cosminm.toma Vreau sa infiintez o S.C. si am gasit un spatiu comercial perfect pentru realizarea activitatii, insa aceasta nu este gata inca, si daca nu semnez contractul ... (vezi toată discuția)
Ajutor inchiriere pfa pe cod caen 6820 norna norna Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspuns la urmatoarea intrebare: -[b]Persoana fizica P[/b] este proprietarul unui [b]apartament A[/b]. -aceeasi ... (vezi toată discuția)