avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revendicare imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revendicare imobiliara

Fratele tatalui meu are un garaj in curtea noastra .In urma succesiunii i s-a respins dreptul de servitute pentru acesta instanta hotarand ca intrarea sa se faca din strada principala ( el avand un teren care face legatura cu garajul cu iesire la strada)
Dupa 9 ani de la pronuntarea sentintei a inaintat actiune de revendicare imobiliara spunand ca noi nu ii dam voie sa intre la acest garaj.
Mentionez ca in acesti 9 ani s-a folosit de el cand a vrut avand intrare separata.
Acum a constatat ca metrajul din hotarare nu corespunde cu realitatea el avand mai putin si doreste sa-i dea tatal meu din curtea noastra.
Eu am numar cadastral din 2003 si nici la mine nu corespunde metrajul din hotarea judecatoreasca cu cel din cadastru,deoarece expertul acum 15 ani a masurat cu ruleta.
Punerea in posesie s-a facut acum 9 ani si nu a facut nici o obiectiune.
Intrebarea mea este urmatoarea: ar putea castiga teren din curtea mea atata timp
cat am acte din care reiese ca nu detin mai mult teren si i s-a respins dreptul de servitute pentru garaj?
Cel mai recent răspuns: mrlpopa , utilizator 14:59, 26 August 2010
In conditiile in care in urma expertizei va rezulta ca masuratorile au fost gresite se vor stabili din nou noile delimitari, dar greseala trebuie sa va priveasca si pe d-voastra nu numai pe el.Daca lui ii lipseste teren si d-voastra aveti in plus i se va atribui diferenta.Daca lui ii lipseste si d-voastra aveti suprafata corecta i se va respinge.
Eu am cu 19 m mai putin conform cadastrului > in hotarea jud. 1139 m in cadastru 1120. Normal fratele tatalui meu avea 27.5 m cu drept de servitute dar atata timp cat i s-a respins acest capat de cerere automat acum are mai putin ( adica suprafata de sub garaj).Instanta nu a mai modificat metrajul decat a respins servitutea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum servitute mihai13d mihai13d Buna ziua am achizitionat de curand (5) zile un teren , in vederea construirii uni case . dar am aflat ca intr e mine si vecinii spate - fata exista un drum ... (vezi toată discuția)
Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea din acte) mircea192 mircea192 Buna ziua Ma numesc D.M. si doresc sa achizitionez o casa prin Prima casa. Casa respectriva se afla in Bucuresti. In actele de proprietate apare valoarea ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit - intentionat SorinPaul SorinPaul Buna ziua , Solicit cateva sfaturi avizate in urmartoarea problema : Parintii mei au cumparat o jumatate dintr-o casa plus terenul aferent in anul ... (vezi toată discuția)