avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea din acte)

Buna ziua
Ma numesc D.M. si doresc sa achizitionez o casa prin Prima casa. Casa respectriva se afla in Bucuresti. In actele de proprietate apare valoarea totala a terenului de 159 mp. Realul este tot de 159 mp dar dupa masuratorile cadastrale apare ca terenul este de 133 mp. Si proprietarul ne-a informat ca acea casa este construita in anul 1975 si in cadastru apare ca este din 1960. Mentionez ca acest cadastru a fost finalizat ieri 5-martie-2015.

Ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care am semnat un antecontract la notar si am dat un avans de 3000 euro?
Se poate sa fi gresit inginerul de la cadastru masuratorile?
Cel mai recent răspuns: madalena41 , utilizator 19:10, 14 Aprilie 2015
Pai in antecontract nu este trecuta suprafata de 159 mp? Simplu ,daca nu va iese terenul,la achitarea restului de bani ,scadeti diferenta..
In antecontract este trecuta suprafata de 159 mp, ca fiind cea din acte dar problema e ca nu achitam diferenta cash ci prin programul Prima Casa si nu stiu daca pot modifica suma. Problema mea este de ce ar fi trecut in cadastru o suprafata mai mica decat cea reala din teren(si din acte: 159mp)?
O varianta ar fi ca inginerul de la cadastru a gresit masuratorile(desi ma indoiesc) Sunt sigur ca el a masurat exact ce i-a fost aratat ,cine a fost cu el cand a efectuat masuratorile?banuiesc ca propietarul,nu ati vorbit cu el de ce a aparut aceasta diferenta??
Am discutat cu proprietarul si mi-a spus ca asa se face ca nu e nici o problema. .. cred eu ca ma duce cu zaharelul. Imi tot spune ca de fapt garajul este diferenta dar garajul apare la constructii cu 17mp. El are o hotarare judecatoreasca din 1993, definitiva prin care si-a dobandit actul de proprietate si acolo scrie clar de 159 mp. Nu stiu de ce au omis bucata aia. Practic lipseste din deschiderea la strada de la 11.5mp la 9,4 cat a masurat omul cu cadastru. Pe bucata aia are o magazie lunga cat toata casa 14,4 mp si nu mai apare
Pai cred ca au ,,omis-o'' ca sa opreasca pentru ei magazia respectiva! Cereti sa se refaca cadastrul,de data asta sa fiti si dumneavoastra prezenti la masuratoare!Cererile de rectificare a documentelor tehnice ale cadastrului se formulează în termen de 30 de zile de la afişare, în scris, şi sunt însoţite de documente doveditoare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Martie 2015
constantin29, utilizator

Alte discuții în legătură

Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !! alexpwrd alexpwrd Buna seara , Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in ... (vezi toată discuția)
Suprafata mai mica decat in acte: garajul in acte are 13 mp dar ... doctorATU doctorATU Suprafata mai mica decat in acte: Garajul in acte are 13 mp dar masurat la fata locului sunt doar 12.5 mp. Ce e de facut? (vezi toată discuția)
Rupere carte funciara ela_79 ela_79 Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat. In 2011 am cumparat un teren cu o casa ... (vezi toată discuția)