avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !!

Buna seara ,
Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in baza documentatiei si nu am facut intarusare , ceea ce s,a dovedit a fi o prostie din partea mea . Anul trecut cand am vrut sa obtin autorizatie de constructie m,am lovit de o problema : si anume ca cotele din cadastru nu corespundeau cu realitatea si m,am trezit de fapt cu 357 de mp in loc de 501mp , ceilalti fiind in suprapunere cu un teren vecin . Ca sa evit toata aceasta problema (eu vrand sa construiesc o casa pe teren ) am mers la un birou care se ocupa cu masuratori topografice si cadastre si le,am cerut sa,mi faca o dezmembrare a lotului de 504mp in doua loturi , sa pot avea cadastru pe suprafata reala si sa pot lua o autorizatie de constructie pt suprafata reala iar cealalta bucata de teren sa ramana doar in acte cu suprapunere . Am facut cerere de dezmembrare si surpriza din nou ... cei de la oficiul de cadastru mi,au spus ca nu pot face cadastru pe suprafata reala din teren si anume de 357 mp pe motiv ca in planul lor dupa noile masuratori apare terenul cu suprafata de 403 mp . Am fost de acord sa dezmembrez terenul in 2 loturi 403mp si 98mp cu declaratie la notar ca sunt de acord cu diferenta de teren de la 403mp la 357mp , i,am intrebat daca nu vor fi probleme facand acest lucru si m,au asigurat ca il pot vinde sau construi in legalitate , singura diferenta fiind faptul ca voi plati impozit pe 403mp si 98mp . Dupa ce am dat declaratie la notar ca sunt de acord sa demembrez terenul in aceste 2 loturi de 403 mp si 98 mp cei de la birou care s,au ocupat de acte mi,au spus ca nu,mi pot da actele de cadastru +intabulare pe ambele loturi in original pe motiv ca pot insela un viitor cumparator . Tot cei de la acest birou mi,au spus ca m,i le pot da doar in conditiile in care viitorul cumparator da o declaratie notariala in care sa scrie ca este de acord sa cumpere un teren cu suprafata reala de 357mp iar in acte cadastru 403mp . Este cumva abuz din partea lor ca,mi retin actele de cadastru+intabulare ? Eu vreau sa construiesc o casa pentru parintii mei ( nu sa vand ), deci imi vor trebui actele in original pentru demersuri , autorizatie de constructie ... Ce pot face in aceste conditii ? Exista vreo declaratie notariala pe care eu o pot da si in baza careia sa,mi pot lua actele in original ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri !!
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 07:16, 21 Februarie 2011
Faceti o plangere la parchet sau politie pentru abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legala masurarea unui teren fara proprietari prezenti ? Eumia Eumia Este legala masurarea de catre cadastristi de la o firma de cadastru a unui teren cu imobil pentru intocmirea schitei cu propunerea de dezmembrare fara ca ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am rugămintea să mă lămuriți cu o mare problema ... Nedadry Nedadry Bună ziua! Am rugămintea să mă lămuriți cu o mare problema pentru mine: In anul 2010 am cumpărat un teren intravilan de 600 mp in comuna Domnești Ilfov ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! am rugămintea să mă lămuriți cu o mare problema ... Nedadry Nedadry Bună ziua! Am rugămintea să mă lămuriți cu o mare problema pentru mine: In anul 2010 am cumpărat un teren intravilan de 600 mp in comuna Domnești Ilfov ... (vezi toată discuția)