avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Masuratoare cadastru mai mica decat cea reala(si cea din acte)

Buna ziua
Ma numesc D.M. si doresc sa achizitionez o casa prin Prima casa. Casa respectriva se afla in Bucuresti. In actele de proprietate apare valoarea totala a terenului de 159 mp. Realul este tot de 159 mp dar dupa masuratorile cadastrale apare ca terenul este de 133 mp. Si proprietarul ne-a informat ca acea casa este construita in anul 1975 si in cadastru apare ca este din 1960. Mentionez ca acest cadastru a fost finalizat ieri 5-martie-2015.

Ce ma sfatuiti sa fac in conditiile in care am semnat un antecontract la notar si am dat un avans de 3000 euro?
Se poate sa fi gresit inginerul de la cadastru masuratorile?
Cel mai recent răspuns: madalena41 , utilizator 19:10, 14 Aprilie 2015
Multumesc pentru raspunsuri, o sa vorbesc cu el. Problema e ca in partea cu magazia e gardul vecinului. Si ma gandesc ca o fi a lui bucata aia sau au vandut-o ei inainte sa facem noi actele si nu vor sa-mi spuna.
mircea192 a scris:

Multumesc pentru raspunsuri, o sa vorbesc cu el. Problema e ca in partea cu magazia e gardul vecinului. Si ma gandesc ca o fi a lui bucata aia sau au vandut-o ei inainte sa facem noi actele si nu vor sa-mi spuna.


si eu ma judec la tribunal pentru un imobil prin retrocedar .In actul de vanzare emis in 1921 apare suprafata curtii de 792,735 m2.cum statul mi-a vandut din locuinta si curte ,impartind curtea in trei,au mai ramas de retrocedat cam 428m2. Eu am cerut cadastru ca sa verific daca suprafata este reala .In urma masuratorilor reiesa o diferenta de 23 m2 pentru toata suprfata curtii de 792m2. Desi o eroare de 3%In acest caz ce sa-i cer judecatorului? ca daca ramane asa sunt in dezavantaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu pot lua actele originale de la biroul care s,a ocupat de documentatie !! alexpwrd alexpwrd Buna seara , Problema incepe in felul urmator : am achizitionat un teren cu mai multi ani in urma , adica in 2004 .La momentul acela am cumparat terenul in ... (vezi toată discuția)
Suprafata mai mica decat in acte: garajul in acte are 13 mp dar ... doctorATU doctorATU Suprafata mai mica decat in acte: Garajul in acte are 13 mp dar masurat la fata locului sunt doar 12.5 mp. Ce e de facut? (vezi toată discuția)
Rupere carte funciara ela_79 ela_79 Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat. In 2011 am cumparat un teren cu o casa ... (vezi toată discuția)