Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat.
In 2011 am cumparat un teren cu o casa si 2 magazii. Terenul avea la limita proprietatii si un garaj pe care primul vanzator din diverse motive l-a pastrat prin contract. Insa acesta nu a facut cadastru sau sa rupa terenul pt bucata garajului 30mp.
In 2011 cand am cumparat noi cei care ne-au vandut au vandut cu tot cu garaj in suprafata dar ne-au spus ca acel garaj nu le apartine.
In 2014 noi am construit alta casa pe teren si atunci am vazut ca platim impozit pe tot terenul si ca de fapt la cartea funciara era trecut la noi.
In 2014-2015 primul proprietar incearca sa rupa terenul dar oficiul de cadastru ii respinge cererea ca fiind nefondata si trimite comunicari ambelor parti.
In ian 2017 moare batranul si fiul face succesiunea. In mai 2017 fiul vinde garajul altor vecini de peste drum fara sa ne intrebe daca vrem sa cumparam sau nu.
Acum eu nu inteleg cum in 2011 acest garaj nu avea numar cadastral iar in extrasul din 2014 apar 2 numere pe aceasi suprafata iar in 2016 garajul are nr cadastral. Si cum a putut notarul sa-i rupa terenul si sa-l baga in masa succesorala fara extras de carte funciara.
Acum garajul acesta se afla in continuare si la noi si la vecinii de peste drum care l-au cumparat. Nu pricep acest garaj apare in 2 cartii funciare?
Si apare la nr meu de corespondenta. adica e pe aceasi str si acelasi nr cu mine...
Chiar nu inteleg... daca notarul a rupt terenul... si in ce baza cu ce acte, de ce mai apare si in extrasul meu funciar?
Sunt foarte suparata pt ca noi speram sa-l cumparam noi si in plus acest garaj are geamuri de sticla care dau exact la mine in curte!!
Nu s-a rupt nici un teren... de asta terenul apare si in cartea mea funciara si la el.
Dar nu inteleg cum au putut sa vanda daca nu au rupt terenul...
Cine a gresit? Catre cine sa ma indrept? De unde sa incep?
Buna ziua. Omul acesta nu a rupt nimic. Nici nu prea avea ce sa rupa...
Stiu ca e asa de complicat dar va rog daca poate cineva sa ma ajute cu un sfat!
Deci in 2011 cumpar un teren 227 mp si 211 din masuratori.
In 2014 primesc acasa comunicari ca cineva vrea sa rupa o bucata de teren si respins in instanta se indreapta catre cartea funciara care ii respinge cererea ca fiind nefondata si neintemeiata.
Tot in 2014 noi construim o casa si vedem ca fara aceasta bucata pe care este un garaj nu ies metri. Sunam fosti proprietari care spun ca sunt bolnavi cu inima si ca sa nu ii mai sunam ca ne da in judecata.
In 2017 moare batranul si fiul printro declaratie notariala nr 05 (pe proprie raspundere) baga garajul in masa succesorala dupa care vinde imediat garajul.
Din verificarile ce le-am facut: la cartea funciara aparem tot noi cu garajul. Pe rolul de la primarie am tot aia 211mp.
Si cu toatre acestea in garajul meu se afla niste boarfe ale altor oameni care au pus lacat pe usile garajului.
Am facut plangere pt amenintari omului si pt tulburare de posesie. Insa toate acestea merg greu iar oamenii astia intra la mine in garaj si prin geamuri se uita la mine in casa. Ceea ce este cel mai aiurea.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Ce trebuie sa fac mai departe?
Pot sa sudez portile garajului? Dar sunt bunurile lor acolo? Ce fac?
Sa cer in instanta evacuarea?
Ma duc in instanta si pt ce?
Trebuie sa mai precizez ca citind mai bine si contrActele anterioare am aflat ca acest om a avut o bucata de teren de 260 de mp si a vandut doar 227.
Dar eu am cumparat exact astia 227 din masuratori 211. Deci?
Si el are un extras de carte funciara pt 33mp. (de fapt garAjul are doar 27mp). Pe adresa mea! L-a trimis pe whatapp dupa care l-a sters dar eu l-am salvat. Nu inteleg cum se poate... nu inteleg ce a facut omul acesta cu actele. Daca el are acte pt acel teren nu trebuia sa apara ceva si la mine pe extras?
Am cerut explicatii de la ocpi dar nu am primit nici un raspuns!
E ca si cum omul asta si-a facut acte pe o bucata de teren imaginara sau in alta parte dar a ocupat terenul meu!
Cum il scot acum de acolo???
Mai pot sa fac ceva?
ela_79
Va rog sa ne ajutati cu un sfat!
Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici.
In ideea de a o darama si construi ... (vezi toată discuția)