avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai pot sa fac ceva?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai pot sa fac ceva?

Va rog sa ne ajutati cu un sfat!
Acum 3 ani am cumparat impreuna cu sotul meu un teren in buc cu o casa de chirpici.
In ideea de a o darama si construi alta.
Acum cand ne-am apucat sa construim si sa facem cadastru am descoperit ca in loc de 226 de mp vanduti prin contract avem de fapt 178mp.
Cand sotul meu a sunat fostul vanzator sa-l intrebe unde sunt mp acesta i-a spus ca e posibil sa fi intrat vecinii din spate ca in perioada 96-2004 acolo nu a locuit nimeni.
Acum sotul meu s-a dus sa caute pe la cadastru si pe la cartea funciara care e situatia de fapt a terenului si a aflat ca cel care ne-a vandut noua a bagat in masa cadastrala, a intabulat si vandut (noua) si garajul vecinului.
Noi banuim ca omului cand sa faca cadastru nu i-au iesit metri si a lasat sa se inteleaga ca acel garaj e a lui.
Insa in contractul vechi exista o anexa la contract prin care vanzatorul prim isi pastreaza acest garaj.

Astfel noi am vrut sa-l acuzam pe om de inselaciune.
Insa in seara asta sotul meu a primit un mail in care ii spune ca de fapt noi stiam de cei 178 mp pt ca am semnat in precontract pt ei.
Cand am scos precontractul asa era. Am semnat ca primarii amandoi.

Insa acum numai stim ce putem face ... garajul ala e trecut in cartea noastra funciara, platim impozit pt el, e trecut in contractul de vanare cumparare (terenul)... nu intelegem cum se poate asa ceva? Ce fel de om nebun nu anunta autoritatile ca acel teren nu e al lui...
Si noi acum? Mai putem face ceva sau doar ne-am luat o mare teapa? Putem sa mai recuperam ceva?


Cel mai recent răspuns: ela_79 , utilizator 23:15, 26 Decembrie 2014
Ar trebui vazute actele, nu inteleg cum un notar a transferat ce nu avea vanzatorul...
Poate obtineti o reducere de pret sau altceva, depinde de situatia din acte.
Multumesc mult pt raspuns!

Vanzatorul care ne-a vandut noua a intabulat si inscris in cartea funciara si garajul vecinului.
Vecinul respectiv nu mai locuieste in zona, are un restaurant si mai multe proprietati... s-o fi gandit ca a uitat de el, eu stiu ce a fost in capul lui!

Pt garajul ala nu exista nici un act (decat aceasta anexa). Am fost la cadastru mare si a scos sotul planul ala pe puncte. Nu exista nici un garaj! Decat suprafata noastra.
Nu exista intre garaj si urmatorii vecini nici un alt nr postal sau nr cadastral...
Vanzatorul asta si-a insusit garajul omului! Problema e ca l-a vandut mai departe... noua.
Problema e... eu ce fac mai departe ca nici asa nu pot sa stau cu actele.
Adevarul e ca si el sustine ca a gresit notarul. Mai nou ca suntem mana in mana cu el!

Insa daca el a cumparat 226 mp si vinde mai departe tot 226mp... de unde era sa stie notarul ca intre timp au intrat vecinii iar cadastru si restul actelor are garajul altei persoane?
Eu nu inteleg asta.
Si noi am fost la vecini, care au o chitanta de mana doar si am masurat. Au 320 mp atat cat spun ei au trecut in chitanta de mana. Asa ca... unde sunt 40 si de mp?
E adevarat ca acest garaj ar acoperii suprafata respectiva dar el nu ne apartine in acte!
Nici macar ca si teren. Pt ca in anexa respectiva scrie ca vanzatorul repspectiv isi pastreaza suprafata de...si delimitarile respective.
O fi gresit notarul doar?
Nu sunt convinsa de care este situatia reala, chiar nu mai inteleg nimic. Trebuie sa mergeti undeva cu cadastrul si actele si sa descalciti situatia...
Stiu. Numai ca avocatul nostru il are pe taica-su internat in Viena, sotul nu vrea alt avocat iar eu numai pot sa dorm noptile!
Multumesc frumos.

Alte discuții în legătură

Rupere carte funciara ela_79 ela_79 Buna ziua. Am o problema cu care ma confrunt si pt care nu gasesc explicatii logice de aceea apelez la dvs pt un sfat. In 2011 am cumparat un teren cu o casa ... (vezi toată discuția)
Precontract? am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla ... cristika cristika Precontract? Am vândut o suprafață de teren dintr-o tarla mai mare unei persoane pentru construcție casa. Terenul nu deține carte funciara. ... (vezi toată discuția)
Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati ... (vezi toată discuția)