avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( ...

Suprapunere cadastru casa +teren
Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si suprafata de 1850 mp inregistrati la comuna cu toate taxele platite . Tata a decedat anul trecut si am vrut sa fac actele pe casa si teren cu intabulare . Dar am constatat ca nu se poate face actele deorece vecinul a vandut in 2007 casa aprox la fel ca si constructie si in intabulare s-a gasit facut pe casa noastra complet cu intreaga suprafata . In anul 2007 cadastru si masuratori s-a facut la vecinu dar noi nu putem face cadastru acum deorece apare intabulat pe cuparator vecin care locuieste acum langa noi .
Va rog care ar demersurile de facut si care ar fi costurile pentru a avea noi intabulare caci am inteles ca pe cale amiabila nu se poate greseala vine de la cadastru facut ,notar etc si vecinu are carte funciara pe terenul nostru
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: emy1991 , utilizator 16:50, 20 Octombrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu, sincer, nu prea am înțeles ce ziceți. Vecinul dvs și-a intabulat proprietatea lui pe suprafața unde ar trebui sa va intabulati dvs? Exista suprapunere virtuala?
Sau vecinul s-a intabulat și pe suprafața lui și pe suprafața dvs și și-a mărit astfel proprietatea?
Teoretic vorbind, ambele situații se rezolva în instanta, dar depinde ce fel de acțiune trebuie făcută. Contează mult și ajutorul și concluziile topografului care va face intabularea.
suprapunere cadastru

Buna menționez. ca vecinul a vândut casa cu 1200 mp in 2007. Ei au avut un act prioritate de 1850 mp in alta partea a satului parcela 105 . Au vândut casa cu 1200 mp cu act V-C. la notar folosind acel act prioritate de 1850 mp care corespunde ca suprafața cu casa noastră . Acum când sa fac eu intabulare am descoperit la OPCI. casa noastră de 1850 mp cu extras carte funciară pe numele cumparator vecin .
Vecinul nu are intabulare pe casa care a cumpărat dar are intabulare pe casa noastră de 1850 mp total cu grădina .
Acum am descoperit ca nu au avut la vânzare act prioritate pe casa de 1200 mp. au folosit acel act prioritate din alta parcela la notar . Măsurători au făcut pe casa lor de 1200 mp căci tata a fost de fata . Vânzătorul a făcut toate actele pt notar cu o firma de imobiliare
Ultima modificare: Vineri, 20 Octombrie 2023
emy1991, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprapunere cadastru casa +teren mentionez ca parintii mei ( ... emy1991 emy1991 Suprapunere cadastru casa +teren Mentionez ca parintii mei ( tata decedat ) locuiesc intr-o comuna de 60 ani avand casa si ... (vezi toată discuția)
Suprapunere de terenuri, eroare oficiu de cadastru UrsacheSoare UrsacheSoare Buna ziua. Am urmatoarea problema.Tatal meu este proprietarul unui teren din anul 2004 ca mostenitor dupa tatal sau, si a facut intabularea acestuia tot in ... (vezi toată discuția)
Repoziționare terenuri fãrã acordul tuturor vecinilor bojflav bojflav Sunt proprietarul unui teren achiziționat cu contract de vânzare cumpărare la notar din anul 2007. Proprietarii din tarla respectivă au fost ... (vezi toată discuția)