avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprapunere de terenuri, eroare oficiu de cadastru
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprapunere de terenuri, eroare oficiu de cadastru

Buna ziua.
Am urmatoarea problema.Tatal meu este proprietarul unui teren din anul 2004 ca mostenitor dupa tatal sau, si a facut intabularea acestuia tot in anul 2004. Terenul are o suprafata de 5000 mp.In 2008 a introdus o actiunea de revendicare pentru o parcela alaturata terenului de 5000 mp, pentru care inca ne judecam.
Zilele trecute a mers la teren si a vazut ca un domn x a construit o fantana si a depus materiale de constructii pe terenul de 5000 mp.
A luat legatura cu el si a aflat cu stupoare ca domnul x a cumparat terenul cu acte in regula de la un domn y, in urma cu numai cateva zile.
I-a spus ca el este proprietarul terenului si sa opreasca lucrarile pana se lamureste situatia.
S-a intalnit ulerior cu primarul comunei unde se afla terenul si cu un topometrist care la fata locului a tras concluzia ca dintr-o eroare a oficiului de cadastru s-a facut o suprapunere de suprafete, adica terenul pe care l-a cumparat domnul x se suprapune cu terenul tatalui meu.
Eroarea are legatura cu terenul pe care tata il revendica. Si anume ca domnul x a cumparat de fapt terenul care se afla in litigiu insa identificat ca si suprafata cu cel pe care tata e deja proprietar.
Domnul x spune ca el este cumparator de buna credinta si ca cel care i-a vandut avea toate actele in regula.
Pe de alta parte si tata are toate actele in regula.
Cum se poate rezolva o astfel de situatie?
Ce am de facut?Ma adresez instantei? Cine e vinovat?
Cel mai recent răspuns: UrsacheSoare , utilizator 21:40, 5 Iulie 2011
Cel interesat sa faca este cel care a cumparat, asa ca nu trebuie sa va comportati decat ca un proprietar de drept si sa obligati pe cel care pretinde ca a cumparat sa se indrepte asupra vechiului proprietar.
pai tocmai asta e si dilema mea. in urma discutiilor domnul care a cumparat e foarte calm. el tot zice ca a fost de buna credinta cand a cumparat si ca notarul care i-a intocmit actele a fost atent si nu a sesizat nicio problema cu actele celui care i-a vandut.
iar ca la cadastru suprafata pe care el a cumparat-o aparea ca nu apartine nimanui...adica excact terenul tatalui meu de 5000 mp.
cum e posibil sa se faca o asemenea eroare?? noi avem acte pe teren, avem pana si un raport de expertiza care identifica intocmai terenul , este si intabulare inca din anul 2004, extrase de carte funciara care atesta in mod corect tarlaua , parcela, etc..
tata s-a uitat in actele domnului si a reiesit ca detine exact parcela si tarlaua noastra insa pe schita lui este identificat terenul care se alfa in litigiu!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulari suprapuse musteataflorin musteataflorin Buna seara Am si eu o problema cu o intabulare a unui teren extravilat suprapus peste un teren vecin, efectiv suprapunerea este de max 49 cm ipotenuza (in ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gresit ionraducanu ionraducanu Buna ziua, va rog sa postati sfaturi, opinii cu privire la urmatoarea speta: In anul 2004, socrului meu i-a fost eliberat un titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
Mod de corectare a unei erori de inscris in tp cu efecte asupra unui contract de v-c ulterior CosticaP CosticaP Buna ziua, am o speta destul de complicata (pentru mine) la care va cer un sfat. In anul 2006 am cumparat un teren extravilan. Vanzatorul mostenise terenul, ... (vezi toată discuția)