Buna ziua.
Am urmatoarea problema.Tatal meu este proprietarul unui teren din anul 2004 ca mostenitor dupa tatal sau, si a facut intabularea acestuia tot in anul 2004. Terenul are o suprafata de 5000 mp.In 2008 a introdus o actiunea de revendicare pentru o parcela alaturata terenului de 5000 mp, pentru care inca ne judecam.
Zilele trecute a mers la teren si a vazut ca un domn x a construit o fantana si a depus materiale de constructii pe terenul de 5000 mp.
A luat legatura cu el si a aflat cu stupoare ca domnul x a cumparat terenul cu acte in regula de la un domn y, in urma cu numai cateva zile.
I-a spus ca el este proprietarul terenului si sa opreasca lucrarile pana se lamureste situatia.
S-a intalnit ulerior cu primarul comunei unde se afla terenul si cu un topometrist care la fata locului a tras concluzia ca dintr-o eroare a oficiului de cadastru s-a facut o suprapunere de suprafete, adica terenul pe care l-a cumparat domnul x se suprapune cu terenul tatalui meu.
Eroarea are legatura cu terenul pe care tata il revendica. Si anume ca domnul x a cumparat de fapt terenul care se afla in litigiu insa identificat ca si suprafata cu cel pe care tata e deja proprietar.
Domnul x spune ca el este cumparator de buna credinta si ca cel care i-a vandut avea toate actele in regula.
Pe de alta parte si tata are toate actele in regula.
Cum se poate rezolva o astfel de situatie?
Ce am de facut?Ma adresez instantei? Cine e vinovat?
Cel interesat sa faca este cel care a cumparat, asa ca nu trebuie sa va comportati decat ca un proprietar de drept si sa obligati pe cel care pretinde ca a cumparat sa se indrepte asupra vechiului proprietar.
pai tocmai asta e si dilema mea. in urma discutiilor domnul care a cumparat e foarte calm. el tot zice ca a fost de buna credinta cand a cumparat si ca notarul care i-a intocmit actele a fost atent si nu a sesizat nicio problema cu actele celui care i-a vandut.
iar ca la cadastru suprafata pe care el a cumparat-o aparea ca nu apartine nimanui...adica excact terenul tatalui meu de 5000 mp.
cum e posibil sa se faca o asemenea eroare?? noi avem acte pe teren, avem pana si un raport de expertiza care identifica intocmai terenul , este si intabulare inca din anul 2004, extrase de carte funciara care atesta in mod corect tarlaua , parcela, etc..
tata s-a uitat in actele domnului si a reiesit ca detine exact parcela si tarlaua noastra insa pe schita lui este identificat terenul care se alfa in litigiu!!!!